Més esport

El Barça es treu l'espina

Futbol sala. El conjunt blaugrana, amb un Sergio Lozano estel·lar, accedeix a les semifinals de la copa després de golejar el Saragossa, que fa quinze dies li havia infligit un contundent 8-4

barça 7

saragossa 2

El FC Barcelona Alusport va salvar amb solvència l'escull de l'Umacon Saragossa en els quarts de final i demà s'enfrontarà amb el Santiago Futsal en la repetició de la final de la copa del curs passat. L'equip blaugrana va demostrar per enèsima vegada la seva capacitat competitiva en les grans cites i es va treure l'espina del compromís de lliga de només fa quinze dies, en què va encaixar un contundent 8-4 contra el mateix rival. Amb un Sergio Lozano molt inspirat, amb quatre assistències i dos gols, el Barça va saber aprofitar les seves oportunitats i deixar el rival sense capacitat de resposta.

Els primers minuts del duel van quedar condicionats per la malastrugança del porter del conjunt aragonès, Dídac, precisament un jugador cedit pel Barça. El porter arenyenc es va torçar el turmell dret en una sortida per intentar tallar un contraatac d'Ari i va haver de ser substituït per Arturo. L'incident va tenir uns efectes anestèsics en el joc de tots dos equips, com si els costés tornar a recuperar el ritme de joc. El Barça es va mostrar molt conservador i de mica en mica va anar cedint terreny al conjunt aragonès. L'equip de Santi Herrero bellugava millor la pilota, però una recuperació de Sergio Lozano va resultar letal. El jugador d'Alcalà va deixar assegut Retamar i va donar mastegat el gol a Wilde. La diana blaugrana va deixar tocat el Saragossa, i un parell de minuts després el Barça va deixar escapar una oportunitat d'or, en una triangulació perfecta entre Lin, Torras i Sergio Lozano, que va enviar la pilota al pal.

Després d'algunes imprecisions per totes dues bandes, Sergio Lozano va dinamitar el xoc en la segona meitat i va continuar amb el recital d'assistències i recuperacions. Fernandão, aprofitant un toc d'esperó del gran protagonista del partit, va encetar la fase de joc més brillant dels blaugrana. Aicardo, en dues ocasions, i el mateix Sergio Lozano van deixar el duel sentenciat amb un contundent 0-5 a només cinc minuts del final. L'equip aragonès, amb dues dianes, encara va poder maquillar el resultat, però en l'últim minut Wilde i Lozano, de doble penal, van dir l'última paraula i van resoldre els comptes pendents en la lliga.

El primer partit de quarts va ser molt més ajustat i va tenir un desenllaç espectacular. A 1:10 del final, el Santiago perdia 4-3, però va tenir temps suficient per capgirar el resultat, amb gols de Pazos i Campos, i de deixar amb la mel a la boca el debutant Ríos Renovables.

UMACON SARAGOSSA: Dídac, Carlos Muñoz, Alvarito, Retamar, Chicho –equip inicial–; Arturo, Víctor Tejel, E. Duato, Miguel i Keny. FC BARCELONA ALUSPORT: Paco Sedano, Torras, Ari, Gabriel, Wilde –equip inicial–; Aicardo, Lin, Sergio Lozano, Saad i Fernandao. GOLS: 0-1 (17') Wilde. 0-2 (24') Fernandao. 0-3 (25') Aicardo. 0-4 (29') Sergio Lozano. 0-5 (35') Aicardo. 1-5 (37') Chicho. 2-5 (38') Miguel. 2-6 (39') Wilde. 2-7 (39') Sergio Lozano. ÀRBITRES: Cordero i Linares.