Més esport

L'Atlético, l'últim obstacle

Lliga de campions. El Barça Intersport, que jugarà la tornada al Palau, s'enfrontarà per primer cop a l'equip matalasser en un partit oficial de competició europea

Sembla mentida però el Barça Intersport i l'Atlético de Madrid, dos clàssics de l'handbol mundial, es veuran per primer cop les cares en la màxima competició europea. El sorteig dels quarts de final de la lliga de campions els va emparellar en una eliminatòria que té tots els ingredients per esdevenir un dels moments més àlgids de la temporada d'handbol. El partit d'anada es jugarà a Vistalegre entre el 17 i el 21 d'abril i la tornada al Palau Blaugrana el 27 (dissabte) o 28 (diumenge) d'abril. La final a quatre es jugarà per quart any consecutiu a Colònia (1 i 2 de juny).

Els altres enfrontaments de quarts de final seran el Metalurg (Macedònia)-Vive Targi Kielce (Polònia), el Kiel (Alemanya)-Vészprem (Hongria) i el duel germànic entre el Flensburg i l'Hamburg.

L'Atlético de Madrid, que està completant una temporada molt irregular, va protagonitzar la sorpresa dels vuitens de final en eliminar el Füchse de Berlín, tot i haver empatat en l'anada. Aquesta temporada el Barça ha guanyat l'Atlético en els tres partits en què s'han trobat (lliga, copa Asobal i supercopa). Amb la lliga pràcticament perduda, l'equip de Talant Duixebàev se centrarà en aquests tres mesos que resten temporada en la conquesta de la seva primera copa d'Europa. Té argument prou sòlids per aconseguir-ho, tot i la recent lesió del lateral internacional francès Xavier Barachet, que no podrà jugar més en aquest curs. El retorn a la porteria d'Hombrados, que ha superat una llarga lesió al genoll, i el bon moment de jugadors excepcionals, com ara Lazarov, Balic, Markussen, Kallman i els campions del món Cañellas i Aginagalde –que tot i tenir una petita lesió arribarà a temps a jugar contra el Barça– converteixen els matalassers en un equip molt perillós. Duixebàev, a més, té experiència sobrada per plantar-se a la final a 4 i mirar de guanyar-la. Amb el Ciudad Real va conquerir el ceptre europeu fins a tres vegades (2006, 2008 i 2009).

El Barça, amb tot, és aquesta temporada un equip molt més sòlid. A l'estiu Sterbik va fer el salt de Madrid a Barcelona, com ja havien fet abans Viran Morros i, sobretot, Siarhei Rutenka, el jugador més versàtil de l'handbol europeu. Els madrilenys també van perdre a principi de temporada Luc Abalo i Didier Dinart, que van volar cap al Paris Saint Germain.

En els altres enfrontaments destaca el rival que li ha tocat a l'actual campió, el Kiel, que es jugarà la classificació contra el poderós Vészprem de Nagy i Ugalde, dirigit per Antonio Ortega, El Kielce polonès i l'Hamburg alemany ho tindran més fàcil.

Avui, copa al Palau Blaugrana

El Barça continua avui la seva activitat competitiva amb el partit de tornada dels quarts de final de la copa del Rei que jugarà al Palau contra el CAI Aragó (a les 21:00 h). El resultat de l'anada (30-34) permetrà l'equip blaugrana agafar-se les coses amb calma i Pascual podrà mantenir les rotacions que ha imposat des del primer partit de la temporada. Els més beneficiats tornaran a ser els extrems del segon equip, Ariño i Balaguer.

D'altra banda, ahir, el Granollers no va poder complir la difícil missió de remuntar l'eliminatòria contra l'Atlético de Madrid, que havia guanyat a terres vallesanes (25-30). Els madrilenys van tornar a guanyar per cinc gols de diferència (33-28).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.