Més esport

Robredo voreja el doble mortal

Tennis. L'olotí es va carregar Berdych en els vuitens i a la tarda va estar a punt d'eliminar Raonic en el Godó

El gran Tommy Robredo ha tornat, i ahir va reconfirmar la seva reinvenció amb un triomf sonat contra l'irascible i qualificat Tomas Berdych (3) per 3-6, 7-6 (5) i 6-3, en els vuitens del Barcelona Open Banc Sabadell. A la tarda, el garrotxí, va estar a punt de doblar la proesa, però va acabar cedint en el tie-break del tercer set (6-7, 6-3 i 7-6) dels quarts contra el canadenc Milos Raonic (5), l'estendard de la nova generació. El rival del gegant, un dels que tenen el millor servei del circuit, com va tornar a acreditar, serà Rafa Nadal (2), que arriba fresc al compromís perquè, tot i jugar dos partits, no es va veure obligat en cap moment a modificar la velocitat de creuer per accedir a les semifinals. L'heptacampió del Godó va derrotar al matí Benoit Paire sense tenir “bones sensacions” per 7-6 (2) i 6-2 i, a la tarda, va esmicolar la il·lusió del mataroní Albert Ramos per un clar 6-3 i 6-0. Per l'altra banda del quadre, el murcià Nico Almagro (4), que ja havia jugat els vuitens dijous abans que comencés a ploure, va derrotar amb solvència l'argentí Juan Mònaco per 6-3 i 7-5 i jugarà avui la seva tercera semifinal contra l'alemany Philippe Kohschreiber, que va resoldre al seu favor el duel suspès en el tercer set dijous contra Martin Klizan per 1-6, 7-6 i 7-6. D'una tacada, a més, es va plantar a les semifinals per la retirada inesperada abans de saltar a al pista del brasiler Thomaz Bellucci per problemes abdominals.

Robredo va encadenar contra Berdych el seu vuitè triomf –cinc a Casablanca i tres en el Godó–, perquè va saber remuntar un set advers. En el segon set, però, el seu èxit va perillar quan guanyava per 5-1 i el txec va forçar el tie-break. No obstant això, el català va prosseguir amb la força mental que ha demostrat en les darreres setmanes i va igualar el partit. El tercer set ja va ser absolutament seu i Berdych va acabar fora del partit. El següent esglaó en l'ascensió de Robredo va ser el canadenc Milos Raonic, una figura mundial relegada a la tercera pista en importància en la jornada matinal –la treva meteorològica s'havia d'aprofitar– de vuitens, en la qual havia tallat de soca-rel la progressió del letó Ernest Gulbis per 6-2 i 7-6 (6). El duel entre el garrotxí i Raonic va ser aferrissat i de gran qualitat. Robredo, que va jugar a un nivell excels, va clavar dos aces en el tie-break del primer set i se'l va adjudicar. El segon va ser per al canadenc, però en el tercer l'olotí va acaronar el match ball amb 6-5 quan va creure que una cop de dreta de Raonic havia anat a fora i l'àrbitre la va donar per bona. A partir d'aquí, el desenllaç va ser per al jove jugador, un veritable canoner que farà parlar.

Em feia mal tot, però la il·lusió de guanyar ha estat increïble
Tommy Robredo
NúMERO 43 de l'ATP
Estic trist perquè he perdut, però també content per l'espectacle que he donat. Estic súper a prop dels bons


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.