Barça

Valdés: “El secret ha estat no sentir-me mai titular”

El porter del FC Barcelona explica que començar cada any de zero “és un dels secrets d'aquest equip”

Valdés creu que Messi és el millor del món per guanyar la Pilota d'Or, tot i que si cal premiar carreres, “cal comptar amb Iniesta i Xavi”

El porter Víctor Valdés afronta la seva onzena pretemporada al primer equip del FC Barcelona sense sentir-se titular, segons ell, “un dels secrets” que li ha permès defensar la porteria blaugrana durant tants anys. “Mai m'he sentit ni em sentiré titular. Aquest ha estat un dels secrets per aguantar tants anys. Aquí les he vist de tots els colors, però aquest pensament de no sentir-me titular estarà fins a l'últim dia que vingui a entrenar-me a la Ciutat Esportiva”, ha explicat.

El jugador afronta, des de dilluns passat, “un repte bonic i il·lusionant”: el d'iniciar una nova etapa amb Tito Vilanova com a màxim responsable tècnic de l'equip i José Ramón de la Fuente com a substitut de Juan Carlos Unzué com a preparador de porters. “Amb ‘Dela' és un treball diferent al qual fèiem amb Juan Carlos, però molt adaptat també al treball del grup i a la filosofia que vol el míster, que és la de què el porter és un jugador més. És un entrenador que exigeix molt, pel que he pogut veure en aquests primer dies, i estic molt content”, ha manifestat Valdés, qui ha atribuït el canvi d'Unzué per De la Fuente a “una decisió de club” i no a un suposat deteriorament de la relació amb l'entrenador.

El porter de l'Hospitalet de Llobregat ha explicat trobar-se “molt bé” en aquesta primera setmana d'entrenaments i amb “molta energia”, però canalitzada per agafar la forma com més aviat millor i no per entrar en comparacions amb el Reial Madrid o valorar declaracions del seu entrenador, José Mourinho, segons que ell mateix ha apuntat.

“A mi m'agrada pensar que el passat, passat està, per a bé i per a mal. Començar cada any de zero és un dels secrets d'aquest equip”, ha contestat quan se li ha preguntat si tenia una espina clavada després de perdre la Lliga davant l'etern rival i caure injustament en les semifinals de la Champions contra el Chelsea.

Per això, Valdés creu que no cal mirar enrere i centrar-se ja en la Supercopa d'Espanya: “És un torneig que sempre arriba en moments difícils de la temporada, quan no saps com estan els equips, però és un títol i se li ha de donar-li la importància que es mereix. Sempre li hem donat i intentarem guanyar-lo de totes les maneres possibles”.

Preguntat per qui es mereix guanyar la Pilota d'Or, Valdés ha destacat que Leo Messi és “el millor del món”, però si es premiés la trajectòria “Xavi (Hernández) o Andrés (Iniesta) també estan aquí” i, per descomptat, no ha amagat que per ell “seria un orgull que hi hagués un porter nominat com Iker (Casillas) i amb opcions de guanyar”.

Finalment, Víctor Valdés ha valorat l'actuació que està tenint a Londres el brasiler Neymar da Silva, a qui situen a l'òrbita blaugrana des de fa temps. “Per descobrir Neymar no cal mirar els Jocs Olímpics, perquè ja el coneixem àmpliament. Sempre he dit que té un talent especial i encaixaria en qualsevol equip gran que li agradés jugar a futbol”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.