preguntes

JORDI BASTÉ

Ara ve Nadal

1.

ALGÚ
és conscient de la barbaritat que pot fer el Barça avui en l'època més competitiva del futbol mundial? Us feu a la idea del que significa guanyar-ho tot, absolutament tot (lliga, copa, Champions, supercopa d'Espanya, supercopa d'Europa i el mundial de clubs)?

2.

CALDRIA
apel·lar a la tranquil·litat i a la pau si es guanya aquesta tarda la final del mundial de clubs per si hi ha gent que decideix anar a Canaletes a celebrar una hipotètica victòria del Barça? Sabíeu que l'Ajuntament i la Conselleria d'Interior tenen preparada una seguretat multitudinària a la zona per si hi ha seguidors que decideixen anar al centre de Barcelona?

3.

SOU
conscients que fins que no passin deu o quinze anys no valorarem el que ha fet aquest 2009 el Barça? Fem un concurs a veure si hi ha alguna televisió a Madrid que no cita el Barça com a element clau per valorar el resum d'aquest 2009 ara quan tanquem l'any?

4.

NO TENIU
la sensació que aquest 2009 el Barça també està matant el tòpic que cada exbarcelonista que juga al Camp Nou li surt el partit de la seva vida que mai havia aconseguit fer amb la samarreta blaugrana? Ja va passar amb Samuel Eto'o, homenatge primer i mal partit després amb l'Inter de Milà, i amb Juliano Belletti quan va venir amb el Chelsea, aplaudiments però a la banqueta. Ara podria passar amb Alexandr Hleb i l'Stuttgart, un rival celestial per al Barça en els vuitens de la Champions.

5.

FA
falta que la setmana que ve es jugui al misteri de saber qui serà el FIFA World Player o ens barallem per saber qui serà el segon i el tercer dels premiats? No és ja Leo Messi un dels grans jugadors de la història del futbol? Són presentables les declaracions que va fer ahir La Brujita Verón, capità de l'Estudiantes, quan li van preguntar quin consell donaria per avui a Messi i va respondre: «Jo li conselleria que no jugués»? És una broma o un avís?

6.

ÉS
una percepció meva o començo a notar un nou xup-xup, ara que s'acosta el Catalunya-Argentina, que hi ha més voluntat de tornar a anar a veure la selecció? És l'efecte Johan Cruyff? Ara el dubte és el de cada setmana abans del partit: quins seran els jugadors que, per lesions, refredats mal curats i d'altres bestieses acabaran per no venir?

7.

PER QUÈ
quedo parat veient, ara que l'he seguit uns dies, la programació de Barça TV, que ja ha passat en qualitat a la del Real Madrid i té una graella d'alt nivell, original, transversal i molt transgressora per ser la televisió oficial d'un club que mereix l'ovació del soci i del seguidor del Barça? Un altre èxit dels últims anys d'aquest club.

8.

ÉS
una provocació, una picada d'ullet o, simplement, bon gust gastronòmic que en el dinar amb la premsa del Real Madrid aquesta setmana Florentino Pérez els posés al menú cocido madrileño però també pa amb tomàquet? Per cert, per brindar hi havia cava català, Puig concretament? Ens aixequem i aplaudim el detall del Madrid d'oferir ara, recent operat i baixa per sis mesos, a Pepe la renovació tot triplicant-li la fitxa, que era molt baixa?

9.

QUAN
parlem de futbol i estem dient que el Barça i el Real Madrid semblen disputar una lliga on només existeixen ells i la resta disputen una competició a part, val també per la lliga ACB de bàsquet, en què blaugrana i blancs només han perdut un partit i sembla que es juguin el títol al marge de la resta de clubs?

10.

ÉS
normal que una televisió pública com TVE dediqui un programa especial com farà aquest cap de setmana dedicat a Tiger Woods i les seves presumptes infidelitats matrimonials? És racional l'actitud de la premsa internacional que ha fet que Woods hagi decidit retirar-se temporalment?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.