SORTIU I DISFRUTEU

FERRAN CORREAS

Tranquil, Txigrinski

Tranquil, Txigrinski. Els que ara són els teus aficionats, als quals encara no coneixes suficientment, han estat capaços de xiular futbolistes de la categoria de Ronaldo, Rivaldo, Zubizarreta i Koeman, per posar quatre exemples. Així és, Txigrinski. L'afició del Barça no té ni paciència ni memòria. Ja l'aniràs coneixent. Ronaldo marcava gols, però no li perdonaven els seus viatges amb la selecció brasilera. Rivaldo va ser capaç de fer tres gols a Milà contra el Milan, tres contra el Real Madrid al Bernabéu (un li van anul·lar de manera injusta) i tres contra el València (l'últim de xilena i en el l'últim minut de la lliga) per classificar el Barça per a la lliga de campions, però a vegades no li perdonaven que perdés pilotes per intentar donar espectacle. Zubizarreta ha estat un dels millors porters de la història del Barça, però en els seus inicis el xiulaven perquè havia arribat per substituir un altre mite, Urruti. Deien que no aturava mai un penal, com si fos fàcil. De Koeman, tot un ídol després de convertir-se en l'home que va donar al club la seva primera copa d'Europa, deien, al principi, que era massa lent, que era una vaca.

Ara, Txigrinski, t'ha tocat a tu. I tot perquè l'entrenador es va entestar en el teu fitxatge i el teu exequip, el Xakhtar Donetsk, va fer que el Barça pagués el gust i les ganes perquè arribessis al campió de tot. Els aficionats, quan falles una passada, pensen en els 25 milions d'euros pagats i no en la teva joventut, ni en el necessari procés d'adaptació que necessita qualsevol persona que fa un canvi de feina, país i cultura, ni en les dificultats que presenta per a un defensa jugar al Barcelona, per tot el que se li exigeix. Els xiulets de l'altre dia són especialment injustos per a tu, però també ho són per a Guardiola. Perquè ell ha estat el principal culpable que tots els aficionats blaugrana que et van xiular contra el Sevilla hagin viscut el millor any de la seva vida. I només cinc dies després que les dotze campanades acomiadessin el millor any de la història del club, s'obliden de totes les bones decisions que ha pres Guardiola i li recriminen que hagi acceptat pagar 25 milions d'euros per tu.

Així que, des d'aquí, et demano que tinguis paciència, la que no tenen els seguidors, perquè, com t'he explicat, a Koeman també el van xiular i va acabar sent un heroi. A més, tens una cosa a favor, el suport del teu entrenador, que creu en tu tant com tots els barcelonistes han de creure en ell. Per tot el que ja els ha donat i encara els pot donar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.