TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Desconnexió

Donem per fet que el que va aconseguir el FC Barcelona durant la temporada passada pel que fa a títols i joc és del tot irrepetible. Disfrutar del joc del Barça al màxim nivell durant tota la temporada i en totes les competicions no és raonable ni exigible. Les temporades són llargues, llarguíssimes i els alts i baixos dels equips de primer nivell són normalíssims i els baixos del Barça, encara que no agradin, també ho han de ser. Confiem per damunt de tot en l'eficàcia i la saviesa de Pep Guardiola que després de reconèixer les mancances del Barça en els últims partits també assegura que sap perfectament què s'ha de fer. Paraula de Pep.

De tota manera sí que s'ha de dir que la primera part contra l'Stuttgart va ser del tot preocupant perquè es va veure un Barça fora del partit en tots els sentits; joc, possessió, col·locació, arribada, anticipació, circulació... Va ser un autèntic maldecap. No sé què hauria passat si el Barça hagués jugat contra un Chelsea, un Manchester o fins i tot un Madrid. Per sort, ho vam fer contra un equip discret com l'Stuttgart que, tot i la seva discreció, ens va passar pel damunt durant els primers 45 minuts, i durant la segona part el Barça va fer el que va poder sense gaire brillantor. El millor, el resultat, sense cap mena de dubte, un empat que gairebé hauria de donar la classificació per als quarts de final de la Champions al Barça.

Ara el més important és que a la culerada no li vinguin els dubtes de sempre, s'ha de confiar més que mai en l'equip tècnic i els jugadors. Però aquests han de treballar més que mai per evitar que la desconnexió en aquests últims tres partits no s'allargui gaire més en el temps perquè una errada en aquests moments no és definitiva, però sí que pot ser molt important. Millor que la baixada de tensió arribi en aquests moments de la temporada que no pas en la fase final i decisiva de les competicions que estan en joc.

Aquest equip es mereix tota la confiança, continuen sent els mateixos que van guanyar tots els títols el curs passat. Per tres partits discrets o directament dolents que hagin jugat no els podem crucificar, no s'ho mereixen. La confiança en la seva capacitat de reacció s'ha de mantenir intacta. El Barça és el líder de la lliga i està a un pas de passar l'eliminatòria en la Champions. La pressió és més per al Madrid, ja que va segon en la lliga i té la necessitat de guanyar-la per justificar tot els milions invertits en un equip que encara no ha demostrat res de res, per no parlar de la necessitat que tenen de guanyar una Champions la final de la qual es jugarà al mateix Santiago Bernabéu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.