preguntes

JORDI BASTÉ

Diverses incomprensions

1.

ALGÚ
em pot explicar racionalment i sense apassionament, després de veure la jugada repetida diverses vegades, com és que el comitè de competició anul·la la targeta vermella a Carlos Kameni? Més enllà de poder jugar el derbi o no, més enllà que això hagi passat en altres clubs abans, què va fer malament l'àrbitre de dimecres a Santander perquè el comitè rearbitri el partit? És lògica la decisió quan, a més, hi ha una lesió greu pel mig i la jugada no crea cap dubte? No sona a loteria cada cop que un comitè es posa a deliberar?

2.

PER QUÈ
no hem de deixar d'aplaudir la voluntat, cada cop més estranya, de jugadors no nascuts a Catalunya i amb poc temps d'estada al país de parlar en català, com és el cas de Touré Yaya? Com és possible que gent nascuda a Catalunya o amb molts anys de residència no en parlen ni una paraula, com és el cas de tants i tants futbolistes com ara Iniesta, Messi i Tamudo?

3.

NINGÚ
ha sentit l'anunci radiofònic del llibre escrit pel president del Barça Un somni per als meus fills, d'Angle Editorial, en què es destaca: «És l'únic llibre de Joan Laporta»?

4.

QUANTS
directius del Barça actual han refusat entrar a la candidatura de Jaume Ferrer per un senzill fet: la presència dels directius Albert Perrín i Jacint Borràs? Farà el mateix Sala i Martín, que, com va dir ahir en el programa d'en Cuní, té una oferta per entrar en aquesta candidatura? Quina serà la pròxima sorpresa electoral que hi haurà? Cal que Albert Perrín digui, en una frase amb un malèvol doble sentit: «Si sortim de Cornellà sense lesionats serà un èxit»? És necessari que els directius facin de piròmans quan al camp hi ha una correcció admirable entre els dos equips?

5.

PER QUÈ
subscric en bona part l'article d'opinió magnífic que escrivia l'Enric Matarrodona ahir a les pàgines d'aquest diari, en què parla de l'actitud del president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre? Aplaudeixo la frase de: «Sempre he considerat que Sánchez Llibre s'equivoca en la manera com porta les relacions institucionals amb el Barcelona», sentència, per cert, que no evita que l'autor afirmi: «Sempre he considerat nefasta la manera de comportar-se de Laporta.»

6.

PER QUÈ
el descans de futbolistes que va decretar Mauricio Pochettino va comportar la titularitat de Facundo Roncaglia, que, veient el duel per televisió, em va semblar que regalava mig partit al Racing de Santander? No us va semblar una actuació infame la del defensa argentí, que, segons m'expliquen entesos en la matèria, al Boca tenia un prestigi magnífic?

7.

PER QUÈ
no fem de Juanma Lillo un comentarista habitual de les ràdios i de les teles? No és magnífica la frase dita després de la victòria del Real Madrid 1 a 2 al camp de l'Almeria abans-d'ahir: «El Madrid juga a golejar-te. El Barça et goleja mentre juga»? Bravo.

8.

PER QUÈ
no hem de deixar d'aplaudir la quantitat cada any més elevada de propostes literàries per la diada de Sant Jordi? Aquest any podem trobar des de novel·les amb premi i amb temàtica blaugrana (Villatoro), autors premiats de gran pes barcelonista (Bosch), llibres escrits per futbolistes (Piqué), escrits lloant la figura del malaguanyat Dani Jarque (diversos autors), de periodistes atletes (Alibés), de seleccions catalanes (Simon), de recopilatoris de contes amb efectes solidaris (diversos periodistes i amb pròleg de Guardiola), de presidents de club (Laporta), d'humor televisiu (el de Crackòvia), còmics com ara el de la història de l'Espanyol, etc. Per què no hem de deixar d'aplaudir també que comencem a assemblar-nos als anglosaxons, que tenen un ventall de producte esportiu literari amplíssim?

9.

SABÍEU
que l'actor protagonista de la reeixida pel·lícula Crepuscle, Robert Pattinson, és un fan declarat de l'Arsenal i admirador de Cesc Fàbregas? Sabíeu que va estar veient l'eliminatòria de l'Arsenal i el Barça des dels Estats Units i que la classificació dels blaugrana, per a l'actor és un mal menor, ja que, quan va rodar a Catalunya el film Sense límits, en què feia de Dalí, va quedar fascinat pel Camp Nou?

10.

NO US
sembla un escàndol indecent la quantitat d'inversió feta pel Real Madrid de bàsquet aquesta temporada, en què ja ha fet onze fitxatges, onze, al marge que dos dels homes més importants de l'any passat (Louis Bullock i Felipe Reyes) han passat en un evident segon terme?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.