SORTIU I DISFRUTEU

FERRAN CORREAS

Si Eto'o no marxa, tindrem un problema

I ara què? Encara queda molt estiu i les coses poden donar moltes voltes, però si el que anunciarà avui Josep Maria Mesalles, representant de Samuel Eto'o, es manté fins a l'1 de setembre, el Barça tindrà un problema. O més d'un. Mesalles anunciarà avui que el camerunès no accepta l'oferta estratosfèrica del Manchester City de la qual parlava el president Joan Laporta i que la seva decisió és continuar al Barça fins al 30 de juny de l'any vinent, dia en què quedarà lliure i podrà fer el que vulgui amb el seu futur.

El primer problema que tindrà el Barça serà amb Pep Guardiola. El tècnic blaugrana va dir a la secretaria tècnica que no vol Eto'o a la plantilla. Ja no el volia l'estiu passat, però se'l va haver de quedar perquè no es va trobar cap comprador, però l'entrenador blaugrana no vol que torni a repetir-se l'experiència.

El problema principal, però, és que de la sortida de Samuel Eto'o depèn bona part de la política de fitxatges del club durant aquest estiu. El Barça, a petició de Guardiola, ha de reforçar la plantilla del triplet buscant competència en determinades posicions. En els plans de la secretaria tècnica hi ha fitxar dos jugadors de gran nivell. És a dir, fer dues inversions importants. Una per un davanter centre, que hauria de substituir Eto'o, i una altra per un jugador de banda. Però amb els diners que hi ha per fitxar només es pot fer una d'aquestes inversions. L'altra havia o ha de sortir de la venda del camerunès. Així que si Eto'o decideix quedar-se, el Barça només tindrà diners per fer una d'aquestes dues grans inversions. I què farà? Continuar apostant per l'arribada de Villa per pressionar el camerunès i deixar la banda esquerra per a Henry i Iniesta? O oblidar-se del davanter centre perquè en aquesta posició podrà jugar Eto'o i apostar pel jugador de banda que permetria a Iniesta i Henry jugar a les seves posicions naturals? És difícil saber-ho, però si la situació no canvia i només hi ha diners per fer un gran fitxatge, jo em decantaria per la segona opció. El Barça no té cap jugador que tingui a la banda esquerra el seu hàbitat natural, i el necessita. En canvi, sí que té futbolistes per actuar com a davanter centre, fins a quatre si Eto'o es queda. El camerunès, Henry, Bojan i el brasiler Keirrison, que si no es fitxa Villa, es podria quedar al club. I d'una cosa n'estic segur. Si Eto'o es queda al Barça i Guardiola l'utilitza, el seu rendiment serà tan bo com el d'aquesta última temporada, ja què té el gol al cap. Jugui a gust o jugui a disgust.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.