TRIBUNA DESCOBERTA

jaume peral

Sant tornem-hi

La lliga de futbol no ha fet més que començar i en només un sol partit, poques conclusions se'n poden treure.

Sembla clar que el FC Barcelona continua tenint el millor equip de la lliga espanyola, tot i que ha fet alguns fixatges d'eficàcia discutible i que té una plantilla més aviat curta. El més important ha estat que el Barça ha mantingut la columna vertebral de la temporada passada amb els jugadors fets a casa, que Pep Guardiola continua comandant la direcció del joc i que fixatges com ara Ibrahimovic i Txigrinski poden aportar la frescor que cada equip necessita al començament d'una altra temporada. És bo no marcar-se objectius que siguin massa ambiciosos en cap de les competicions on hi ha títols en joc, aquest equip ja ens ha demostrat de què és capaç, la temporada passada va ser exemplar i serà molt difícil, no només repetir-la sinó aproximar-s'hi.

La gran incògnita és què serà capaç de fer el nou Madrid construït a cop de talonari. Seran capaços Cristiano Ronaldo, Benzema, Kaká, Xabi Alonso i companyia de jugar com un equip? I d'anar tots a una? Serà capaç Pellegrini de gestionar un vestidor de noves estrelles i vaques sagrades com ara Raúl i Guti? En el primer partit de lliga contra el Deportivo es va veure el Madrid de les últimes temporades; el resultadisme i la sort al final van donar fruits. Però de bon joc, res de res. El temps demostrarà que Florentino ha tornat a ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra, fer un equip pagant autèntiques fortunes no és garantia de res. El joc el construeix un equip i en cap cas les seves estrelles. Temps al temps, però veurem el que fa i el que dura Pellegrini.

Segur que la foto més buscada en la manifestació de l'11 de setembre serà la de Joan Laporta ocupant un lloc destacat. Segur que les crítiques li plouran per tot arreu. En la seva condició de president del Barça no sé si és bona idea que assisteixi a aquesta manifestació. Però en qualsevol cas hi té tot el dret. Si ell considera que hi ha d'anar només faltaria que s'hagués d'amagar, ell ha de fer ús de la seva llibertat. El que crec que no seria de rebut és que Laporta utilitzés el seu càrrec de president del Barça com a plataforma de benefici personal per aconseguir determinats objectius polítics. Sempre val més un president compromès amb els drets i les llibertats del seu país que no pas un president que s'amagui davant d'una determinada realitat. Respectem la llibertat de tothom d'assistir a una manifestació, sigui la de Joan Laporta o la d'un ciutadà anònim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.