Més esport

Nan Oliveras és tercer i Genís Grau, quart

Triatló. A l'Olotí li va pesar la competició de Banyoles. Grau va ser quart a 18 segons i Domènech, sisè a 24. L'Olot, quart per equips

Nan Oliveras (CN Olot) no va poder guanyar el títol estatal júnior, ahir a Pontevedra, en una cursa molt igualada en què a l'olotí li va pesar l'esforç de la victòria en categoria absoluta del cap de setmana anterior al triatló de Catalunya de Banyoles, que es va disputar en distància olímpica. A Pontevedra la prova era en distància esprint –750 metres de natació, 20 quilòmetres de bicicleta i 5 de cursa a peu– i el vigent campió, David Castro, va revalidar el títol que va guanyar l'any passat a Vigo en una prova en què Oliveras havia estat segon i Genís Grau (CT Castellfollit), tercer. Ahir, Oliveras va ser tercer a 4 segons de Castro (Fernando Sagredo va ser segon a 1 segon del guanyador) i Grau, quart a 16 segons. Aleix Domènech, sisè, va arribar a 24 segons i Marc Mallarach, 57è, una posició que va permetre al CN Olot ser quart per clubs a 9 segons del podi. Els garrotxins i Castro havien rodat en un segon pilot en el ciclisme i s'ho van acabar jugant tot en l'últim sector, amb un esprint final entre els tres primers classificats.

Carol Routier, segona absoluta

b.s.

Carol Routier va confirmar el pas endavant que ha fet en aquest tram final de temporada i va ser segona en la prova femenina en categoria absoluta, una posició que li dóna el títol estatal sub-23. Routier va liderar la prova en el sector de natació en solitari –es va fer sense neoprè perquè l'aigua estava a 20,5 graus–, amb 25 segons de marge sobre la segona. En la bicicleta va rodar amb Aida Valiño, tercera. Després es va tornar a quedar líder en solitari fins al sisè quilòmetre de cursa a peu, quan la basca Ainhoa Murua, que va guanyar el seu tercer títol, la va passar.