Futbol català

No hi ha qui aturi l'Olot

Futbol. 3a divisió. Els garrotxins ho van passar malament contra el Santboià, que tot i jugar amb deu des del minut 60 va mostrar un bon nivell. El gol del triomf local el va fer Roger en el 83'

SANTBOIÀ1

OLOT2

L'Olot camina amb pas ferm i no hi ha qui l'aturi. I això que ahir va topar amb un rival que li va complicar moltíssim les coses perquè va combinar ordre i encert (va fer l'1-1 en el tram final, quan jugava amb deu homes). Els olotins, però, van replicar de seguida i es van apuntar una de les victòries més treballades del curs i més festejades per l'afició, que en tot moment va fer costat als de Rodri.

L'inici convidava a pensar que els garrotxins resoldrien el duel amb menys problemes dels que van tenir. Edile (3') ja va donar el primer avís, un cop de cap d'Abel va ser el segon (9') i una rematada de Carlitos que el porter va enviar a córner (12'), el tercer. I després del llançament de cantonada, el mateix Carlitos va marcar l'1-0 d'un bon xut amb l'esquerra. Un monòleg amb premi i les millors sensacions possibles.

Però el Santboià va trampejar la situació i va equilibrar el partit. Va donar un bon ensurt amb una centrada xut de Sergio que es va estavellar al travesser (16'). Fins al descans, amb els visitants ja més entonats, els olotins no van ser capaços de generar el mateix perill que en el primer quart d'hora.

Després del descans, l'equilibri no es va trencar. Carlitos (49') ho va provar i Aleix (50') va replicar. El triomf local semblava que quedava aplanat quan Jonathan va veure la segona groga per haver simulat un penal (60'). Però ni amb deu els visitants van afluixar la corda.

Final elèctric

L'1-0 no era un resultat per estar tranquil, i això va quedar confirmat quan el Santboià va establir l'empat en una de les poques rematades ben dirigides a porteria. Aleix, tapat per un bosc de cames, no va reaccionar a temps per evitar que el xut ras d'Ivan Díaz, que feia 3 minuts que havia entrat al camp, acabés a les xarxes. El porter local sí que va estar diligent per aturar un xut de Jaime que gairebé li costa l'1-2.

L'Olot, però, es va posar ràpidament les piles i va trigar cinc minuts a posar les coses al lloc gràcies a un xut més col·locat que potent de Roger que va desfermar l'eufòria. Amb el 2-1, els olotins ja no van deixar lloc a les sorpreses.

OLOT: Aleix, Hostench, Peña, Serra, Freixa, Abel, Francolí, Raúl Rodríguez (Pagès 85'), Edile (Cristino 58'), Roger i Carlitos. SANTBOIÀ: Marc, Isaac (Ivan Díaz 75'), Iglesias, Erencia, Sergio, Heredia, Joel (Del Moral 56'), Jaime, J. Martínez (Àlex 65'), Reyes i Jonathan. GOLS: 1-0 (13') Carlitos. 1-1 (78') Ivan Díaz. 2-1 (83') Roger. ÀRBITRE: Gómez Hernández. T.G.: Als locals Raúl Rodríguez, Hostench i Francolí, i als visitants Joel, Isaac, Iglesias i Sergio. T.V.: A Jonathan (60') per doble amonestació. PÚBLIC: 725 espectadors.
Vull destacar el suport de l'afició, que ha estat clau per poder tirar endavant un partit molt complicat contra un gran rival
Hem jugat contra un gran equip, el millor que he vist fins ara, i segur que pujarà a 2a B
Miguel López
ENTRENADOR DEL SANTBOIÀ
Som a dalt, però també tinc la sensació que la primera derrota no trigarà a arribar
Rodri
ENTRENADOR DE L'OLOT

Els garrotxins no són líders per dos gols

L'Olot, que manté el segon lloc i també la imbatibilitat, va atrapar al capdavant de la classificació el Santboià, que no va passar de l'empat a Sant Carles de la Ràpita. Els dos equips tenen un balanç calcat (8 victòries i 2 empats en deu jornades), però els del Baix Llobregat es mantenen líders gràcies a la diferència de gols (+17 per +15 dels garrotxins). Si els olotins s'haguessin imposat ahir per 4-1, serien líders. El més significatiu de la jornada també és que l'equip de Rodri ha ampliat l'avantatge respecte al quart classificat, que ja és de 9 punts. Després de completar una setmana perfecta (9 punts de 9 possibles), l'equip jugarà diumenge al camp del tercer, el Manlleu.