Futbol català

L'ambició per bandera

Futbol. 2a divisió A. Els de Rubi inicien la segona volta amb l'objectiu que ningú els faci baixar del pedestal, però conscients que serà difícil mantenir el ritme de la primera meitat de lliga

Demanar més ingredients a l'inici de la segona volta que es viurà aquesta tarda a la Nova Creu Alta seria pecar d'avarícia. Hi ha un cara a cara que fa molt bona pinta: el Sabadell, ambiciós des que a l'estiu es va formar un bloc de renom, rep la visita del Girona, que ha superat qualsevol expectativa en el primer tram de lliga: és segon, i espera no perdre embranzida. Els de Rubi són conscients del potencial que tenen, però després de tres partits sense guanyar, esperen exhibir-lo de nou i reprendre el camí de la victòria.

Són dos equips dirigits per tècnics joves i que coincideixen en la filosofia de veure el futbol. Tant Lluís Carreras com Rubi volen (de fet exigeixen) que els seus jugadors comencin a elaborar el joc des de darrere. I que mirin sempre la porteria rival. En aquest aspecte, el Girona està més fi (37 gols) que el Sabadell (29), tot i que els de Rubi passen per una petita crisi de definició després d'aquell partit boig al Miniestadi (4-4). No haver marcat, però, en els dos últims partits tampoc ha trasbalsat el tècnic del conjunt de Montilivi. “El més important és generar ocasions”, afirma. I el Girona ho va fer tant contra l'Almeria com al camp del Real Madrid B.

Poques absències

Cap dels dos equips està condicionat per les baixes. Lluís Carreras ja fa setmanes que ha de conviure sense Tortolero, Olmo i Espasandín. De fet, els vallesans ja han mogut fitxa i han compensat els problemes a la rereguarda amb Goni (serà titular) i Toño, que no ha entrat en la convocatòria. Amb un 4-3-3 força definit, els maldecaps poden arribar pels carrils (Moha i Uli Dávila són dos perills per l'esquerram, i Hidalgo i Lanza, amenaces per la dreta) i amb l'envergadura d'Aníbal, la referència a dalt.

Rubi també disposa de tot el seu arsenal i s'haurà de veure si l'escollit per jugar com a home més avançat és Benja o si dóna continuïtat a Acuña. El que sembla improbable és que alteri la defensa i el doble pivot, i seria una sorpresa majúscula que Jandro tornés a començar el partit des de la banqueta com li va passar a Valdebebas. Jofre Mateu, titular al camp del Madrid B, espera un duel de molta exigència: “A ells els agraden els partits d'anada i tornada, i tenen molta arribada des de la segona línia”, avisa.

Un centenar d'aficionats

El Girona va anunciar que és la quantitat de seguidors que s'han inscrit per animar l'equip. S'omplirà un autocar, i una trentena hi aniran en cotxes particulars.

DERBI EQUILIBRAT

Com el Girona, el Sabadell també fa un bon futbol i aspira a deixar-se veure a dalt de tot

POCS CANVIS

El tècnic gironí ha convocat tots els disponibles, però no alterarà gaire l'onze tipus

RETROBAR EL CAMÍ

L'equip de Rubi fa un mes que no guanya i només ha sumat 2 punts dels últims 9

El tècnic no descarta fitxar

Quan falten dotze dies perquè s'abaixi la persiana del mercat d'hivern, no semblava que el Girona hagués de moure fitxa. Ahir, però, Rubi, va deixar una porta oberta, i va supeditar alguna possible incorporació a alguna baixa. “Tot dependrà de les sortides”, va dir el tècnic. La d'Erencia sembla segura. N'hi podria haver alguna més, tot i que en principi no hauria de ser de cap dels jugadors amb més protagonisme. “El que no farem, perquè no ens interessa, és fitxar per fitxar”, va insistir. Rubi creu que els dies clau seran els últims –del dilluns 28 al dijous 31–, “perquè és quan s'acaba el mercat i els esdeveniments es precipiten”, afirma.

La quarta visita de Rubi

Per a Rubi, tornar a la Nova Creu Alta per jugar contra el que va ser el seu equip el curs 2004/05 no és cap novetat. Ja ha visitat el terreny de joc vallesà com a entrenador de tres equips, i el Girona serà el quart. El curs 2007/08 hi va anar com a entrenador de l'Espanyol B (derrota per 2-1); el 2008/09, com a tècnic de l'Eivissa (derrota per 1-0), i el 2009/10, dirigint el Benidorm (triomf per 1-2). “Amb el Sabadell no hi vaig amb el sentiment de treure'm cap espina. Al contrari. Hi vaig estar molt a gust i em van tractar perfectament”, recorda. “La clau són els jugadors. Per molt que guanyem, mai no pensaré que ha estat gràcies a mi”, afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.