Un empat amb doble lectura

Futbol. 3a divisió. El Figueres planta cara a l'Europa però el punt aconseguit el deixa amb un regust agredolç

europa1

Figueres1

El Figueres s'ha guanyat el respecte dels rivals i ahir, contra l'Europa, el conjunt dirigit per Arnau Sala va tenir el segon classificat contra les cordes, sobretot al primer temps. Un penal molt protestat va servir perquè els escapulats esgarrapessin un punt en el tram final del partit.

A la primera part, l'Europa va tenir més possessió de la pilota però no es va trobar còmode en atac. El Figueres, a diferència d'altres partits, va cedir la iniciativa al rival i en una acció individual de Moñino, el migcampista es va col·locar bé a la frontal, va enviar el seu xut al pal llarg i va fer pujar l'1-0 (33'). Amb avantatge i ple de confiança, el Figueres podia haver sentenciat el partit en l'últim quart d'hora de la primera part, però Murga va xutar alt (40') i Pol Compte, de cap, va rematar desviat una centrada de Busquets.

A la segona meitat, l'Europa va fer un pas endavant i va fer intervenir el porter de la Unió Ureña en dues ocasions. Més enllà de la forta arrencada dels escapulats, el Figueres va aconseguir aturar l'envestida i controlar el duel. La jugada polèmica i que acabaria decidint el resultat final es va viure al minut 73, quan el col·legiat va interpretar que Busquets havia estirat la samarreta de Delmàs quan aquest volia rematar i va xiular penal. Lara no va fallar i va restablir l'empat.

En l'últim quart, i ferit d'orgull, el Figueres va buscar el gol de la victòria. Moñino va fer lluir el porter Leva amb un bon xut (83') i Teixi va estar massa lent amb la pilota als peus a dins de l'àrea i no va poder rematar. Al final, repartiment de punts en un partit de nivell.

FIGUERES: Ureña, Busquets, Alforcea, Murga, Moñino, Teixi, Barrera (Pedro, 65'), Ferran Grau, Cornellà, Pol Compte (Jairo, 79') i Micaló. EUROPA: Rafa Leva, Torres, Víctor Duran, Cano, Alberto, Valderas (Guzmán, 57'), Romero (Ivan Álvarez, 73'), Lara, Óscar Muñoz, Mañosa (Delmás, 61) i Rovira. GOLS: 1-0 (33') Moñino. 1-1 (75') Javi Lara de penal. ÀRBITRE: Gómez Hernández. T.G.: A Pol Compte, Alforcea, Busquets, Teixi i Jairo, del Figueres, i Valderas i Mañosa, de l'Europa. PÚBLIC: 600 espectadors.
A la segona volta ens han visitat grans equips a casa i ho hem superat bé. A fora hem millorat
Arnau Sala
entrenador del figueres
L'empat ha arribat amb un penal molt rigorós. Estic content de l'actitud dels jugadors però crec que podíem haver guanyat

Arriba el viatge més llarg de la temporada

El Figueres fa front, en un horari i dia poc habituals, el desplaçament més llarg de la temporada. Aquest dijous, la Unió haurà de recórrer els 316 quilòmetres que separen per carretera Figueres i Sant Carles de la Ràpita per jugar a la tercera divisió, a un horari poc convencional, les 9 del vespre. Arnau Sala, malgrat la incomoditat, valora positivament que aquest viatgi sigui per Setmana Santa: “Ens podrem agafar el viatge amb més tranquil·litat, i a la tornada podrem donar alguns dies de festa als jugadors perquè es recuperin bé i agafin forces de cara al tram final”, destaca el tècnic. En el partit que es jugarà al camp de La Devesa, el Figueres visita un dels conjunts que també ha fet del seu terreny de joc un fortí. La Rapitenca ha obtingut a casa 8 victòries, 5 empats i només una derrota que va ser en la primera jornada contra la Pobla de Mafumet, per 0-1.