Barça

El rei no pensa abdicar

Per primera vegada en molt de temps, el Barça no és favorit i el Bayern aspira a treure-li el tron, però els blaugrana no en volen ni sentir a parlar

L'argentí, recuperat, tornarà a liderar l'equip de Tito Vilanova

L'equip més guanyador i que millor futbol ha practicat els últims anys, el Barça, primer de Pep Guardiola i ara de Tito Vilanova, enceta avui la seva sisena semifinal consecutiva de la lliga de campions contra el conjunt que aspira a agafar el seu relleu, el Bayern de Munic de Juup Heynckes i que serà entrenat per Guardiola el curs vinent. El tècnic de Santpedor ho és tot al Barça i a Munic volen que aconsegueixi el que va assolir a la banqueta del Camp Nou. Però això forma part del futur. Ara el Barça i el Bayern estan centrats a buscar un títol del qual el Chelsea els va apartar a tots dos el curs passat, eliminant contra pronòstic primer l'equip blaugrana en les semifinals i derrotant posteriorment el Bayern en la final, jugada a Munic.

Falsa víctima

Per primera vegada en molt de temps el Barça arriba a un partit sense ser considerat el favorit. Els blaugrana afronten aquestes semifinals després d'haver tingut molts problemes per eliminar abans el Milan i el París Saint-Germain. Ho fan amb contratemps a la defensa. Amb les baixes de Puyol i Mascherano per lesió i d'Adriano per sanció. I amb molts futbolistes clau tocats i cansats. És el cas de Leo Messi, que fa dues setmanes que es recupera d'una lesió muscular i que avui tornarà a l'equip amb les ganes d'algú que vol jugar sempre i fa uns quants partits que no ho pot fer. Leo només té al cap tornar a Wembley per jugar una altra final de la lliga de campions. Amb la lliga a tocar, Vilanova ha pogut donar descans a molts dels jugadors clau en els últims partits i s'espera que Piqué, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro i companyia tinguin el dipòsit ben carregat de benzina.

Els problemes amb les lesions i el cansament blaugrana, així com les dificultats per tirar alguns partits endavant, contrasten amb el bon moment de forma del Bayern de Munic. Els alemanys també tindran avui algunes baixes importants, com les del seu home punta, Mandzukic, i les de Badstuber i Kroos, però la seva fiabilitat està sent espectacular en aquest tram final de la temporada. Com si l'anunci de l'arribada de Guardiola a la banqueta hagués esperonat tothom, el Bayern ja fa un parell de setmanes que va celebrar la lliga, la setmana passada es va classificar per disputar la final de la copa del seu país i a partir d'avui busca també ser en la de la Champions. Acomiadar Heynckes amb un triplet és el desig dels seus jugadors, que en els tres últims partits que han disputat a Alemanya han estat capaços de marcar setze gols, un problema, l'efectivitat del Bayern, per a un Barça que ha tingut problemes en defensa durant tota la temporada.

Amb Mandzukic sancionat serà Mario Gómez l'encarregat d'aportar el perill a la porteria de Valdés, sempre ben acompanyat per dos punyals per les bandes, Robben i Ribéry. Per mirar d'aturar el golejador alemany, Vilanova apostarà pel jove del planter Marc Bartra, que ja ha avisat que no fallarà. Mantenir la porteria a zero serà important, com també marcar en camp contrari. Messi ho buscarà acompanyat al davant de Pedro i presumiblement Alexis Sánchez, que sembla que ha guanyat el seu duel amb Villa per la titularitat. Qüestió de treball defensiu. Tots ells volen demostrar avui que de relleus, res de res. Que el Barça continua sent el millor equip del món.

Xavi Hernández: “Tenir Messi és clau”

Ahir, a Munic, va parlar Xavi Hernández, que serà avui el capità blaugrana a la gespa de l'Allianz Arena. !Hem estat en sis semifinals consecutives i deu ser per alguna cosa. Tenim els objectius que ens vam marcar a l'inici de la temporada intactes, tant en la lliga com en la Champions. Sabem que el Bayern té jugadors que marquen diferències en totes les línies i estan en un gran estat de forma, però nosaltres intentarem fer el nostre joc. Crec que l'eliminatòria esta al 50% ”, deia Xavi, que té molt clar com ha de sortir el Barça aquesta nit a jugar el partit: “Hem de tenir la nostra personalitat, imposar el nostre estil. Ells són forts físicament i també volen tenir la pilota. Qui la tingui tindrà molt de guanyat. Nosaltres hem de ser protagonistes i buscar la porteria rival.” Per marcar gols, el Barça disposarà avui de Leo Messi, totalment recuperat de la lesió que es va fer contra el París Saint-Germain en l'anada dels quarts de final. “Comptar amb el millor jugador del món és fonamental en el nostre joc d'atac. Veurem la seva millor versió perquè aquests partits el motiven. També és important que estigui perquè els rivals li tenen molt respecte”, explicava Xavi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.