Motor

Marc és d'un altre món

Motociclisme. GP dels Estats Units. Márquez, que fa un interior al tirabuixó a Rossi per als llibres, és el primer debutant que guanya a Laguna Seca. Pedrosa és cinquè i Lorenzo, sisè

Els Estats Units, la terra promesa, és territori de Marc Márquez, un pilot d'un altre món.

El de l'equip Repsol Honda va vèncer ahir a Laguna Seca, una cosa que no havia fet mai abans cap pilot que trepitjava per primera vegada el traçat californià. Márquez, que va entrar al davant de Bradl i Rossi, va sumar el tercer triomf de la temporada, el segon consecutiu, i amplia el marge al capdavant del mundial: ara té Dani Pedrosa a 16 punts i Jorge Lorenzo, a 26. Els dos pilots lesionats van complir amb el que s'havien proposat, córrer, patir, no caure i agafar tants punts com fos possible.

La cursa va quedar gravada en la memòria col·lectiva en la quarta volta, quan Márquez, que aleshores anava tercer, va superar Rossi al tirabuixó. Com l'italià el 2007 a Stoner, el de Cervera va entrar per fora i va superar-lo per dins, sortint de la pista i fent uns metres de motocròs. Cruspit l'italià, l'objectiu era Bradl, que havia sortit magníficament i que en aquells moments l'avantatjava més d'un segon i mig. Li va costar atrapar-lo, però quan l'havia estudiat prou, a 13 voltes, el va superar en el darrer revolt abans de la línia d'arribada, també per l'interior. Dues voltes abans, qui havia superat el pilot que el precedia era Pedrosa, que en el seu cas havia passat Lorenzo. Més ràpid que el mallorquí –i com totes les Honda sobre les Yamaha–, el català va poder rodar còmodament en la cinquena plaça durant vint girs.

Per la seva banda, Aleix Espargaró tot just va poder fer cinc voltes senceres. Amb molts problemes amb el tren davanter, va caure i per primera vegada en la temporada no va poder puntuar.

La cursa
1r M. Márquez (Honda)
44:00.695
2n Stefan Bradl (Honda)
a 2.298
3r Valentino Rossi (Yamaha)
a 4.498
4t Álvaro Bautista (Honda)
a 4.557
Dani Pedrosa (Honda)
a 9.257
6è Jorge Lorenzo (Yamaha)
a 12.970
7è Cal Crutchlow (Yamaha)
a 15.304
8è A. Dovizioso (Ducati)
a 33.963
9è Nicky Hayden (Ducati)
a 34.129
RET A. Espargaró (ART)
a 26 voltes
Mundial
1r Marc Márquez (Honda)
163
2n Dani Pedrosa (Honda)
147
3r Jorge Lorenzo (Yamaha)
137
4t Valentino Rossi (Yamaha)
117
5è Cal Crutchlow (Yamaha)
116
6è Stefan Bradl (Honda)
84
7è Andrea Dovizioso (Ducati)
82
8è Álvaro Bautista (Honda)
74
9è Nicky Hayden (Ducati)
65
10è Aleix Espargaró (ART)
52

Fins d'aquí a quatre setmanes

Enllestida la cursa d'ahir al circuit californià, els pilots de la categoria gran inicien la seva aturada estiuenca, un parèntesi que s'allargarà quatre setmanes i que per als pilots de Moto 2 i Moto 3 ja fa set dies que va començar. Tots ells es tornaran a trobar en un circuit el 18 d'agost, també als Estats Units, en aquesta ocasió per córrer el Gran Premi d'Indianapolis. L'any passat, Dani Pedrosa, Marc Márquez i Luis Salom van ser els vencedors de les respectives categories.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.