Emili Sellés i Ana Abad, vencedors absoluts del circuit «Xitxarra Trail»
«Les Llebres» i el «Trivici team» han estat dos delcs clubs guanyadors en aquesta cursa
El corredor alcoià Emili Sellés Seguí i l'alacantina Ana Abad García s'han proclamat vencedors absoluts de la primera edició del circuit de muntanya «Xitxarra Trail», alhora que i Les Llebres de Muro i el Trivici team s'han proclamat com a clubs guanyadors.
El «Xitxarra Trail», que va començar el passat 25 de maig, ha tingut lloc a Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Beneixama, Bocairent, Cocentaina i Muro, localitats unides per l'antic tren de via estreta conegut com el «Xitxarra» i que han acollit set carreres per muntanya que juntes han sumat gairebé 200 quilòmetres i un desnivell acumulat de prop de 15.000 metres.
El podi dels guanyadors l'han format Emili Sellés , Juan Martínez i Antonio Pérez en categoria masculina, i en fèmines han triomfat Ana Abad, Carolina Becerra i Cristina Díaz . Per altra banda, el club millor classificat ha estat Les Llebres de Muro i el que més participants ha aportat a la prova ha sigut el club Trivici team de Banyeres de Mariola.
En total, 1.300 corredors han participat en alguna de les carreres del circuit. D'ells, 21 han completat les 7 curses, mentre que 158 van arribar a meta en, al menys, 4 carreres, que era el nombre mínim per puntuar en la classificació general del circuit. Les xifres de participació han superat les expectatives més optimistes que s'havia marcat l'organització pel que «el fet de formar part del circuit ha permès que les set carreres hagen aconseguit reunir un nombre molt major d'inscripcions», ha destacat Miguel Mataix, organitzador de la Solana Trail de Beneixama i un dels corredors d'ultrafons més rellevants de la província. «Vist l'èxit aconseguit en la primera edició, l'organització ja treballa en els preparatius de la propera».
Els organitzadors de la prova van decidir batejar aquest circuit de carreres amb el nom del tren de via estreta que, des de finals del Segle XIX fins a la dècada dels 70 del darrer Segle XX , tenia estació i parada en les set localitats organitzadores. Aquesta línia de tren, coneguda popularment com El Xitxarra, començava a Cieza i acabava a Gandia i es va convertir en un eix fonamental per al desenvolupament socioeconòmic de la zona, permetent que persones que mai havien viatjat poguessen conèixer altres persones, pobles i tradicions.