La síndrome de «Pichu» amenaça la porteria de l'Atlético al Camp Nou

Sense Asenjo, Roberto Jiménez jugarà el seu segon partit a primera amb l'Atlético, avui al Camp Nou

Ivan Cuéllar actualment és el porter de l'Sporting de Gijón. Surt d'una lesió que es va fer en el darrer amistós de la pretemporada i encara no ha pogut jugar en la lliga, substituït per Juan Pablo. La temporada passada, les lesions també li van impedir tenir regularitat a la porteria de l'equip asturià, on va arribar provinent de l'Eibar. Aquest porter extremeny de 25 anys és aquell home que la temporada 2006/07, amb el sobrenom de Pichu, va veure com un 20 de maig del 2007 el Barça li feia sis gols al Vicente Calderón quan ell jugava a l'Atlético. A causa d'una lesió de Leo Franco, Pichu jugava el seu setè partit a primera, però aquella golejada va permetre que en 24 hores passés de ser una promesa a ser un desastre. Pichu va acabar cedit a l'Eibar i, finalment, a l'Sporting, fugint d'aquell malnom maleït i de la fama d'aquells sis gols.

Avui, al Camp Nou, un altre porter amb poca experiència se les heurà amb l'atac del Barça. Sense Asenjo, convocat amb la selecció sub-21, Roberto Jiménez Gago haurà de jugar el seu segon partit a primera a l'estadi blaugrana. L'únic precedent va ser un 22 de desembre del 2005, ja fa molt, quan amb només 19 anys va jugar un Osasuna-Atlético amb derrota dels seus per 2-1. Pel mig, ha estat cedit al Nàstic, en què ho va fer prou bé, i al Recreativo, en què no va poder jugar ni un sol partit a primera perquè Asier Riesgo li va pispar la titularitat per culpa d'una inoportuna lesió durant la pretemporada. I aquest estiu, retorn al Vicente Calderón, on ara li arribarà l'oportunitat de jugar gràcies a l'absència d'un Asenjo que també li havia tret la titularitat en la selecció estatal sub-21.

Roberto Jiménez, però, de moment sembla prou tranquil, i aquesta setmana ha declarat: «No m'afectarà l'escenari o la falta de partits, sempre estic preparat», a més de pronosticar un triomf per 0-2. Qui va ser el seu entrenador de porters al Recreativo Jose Manuel Santiesteban, de fet, també afirmava en declaracions a RAC1: «Una virtut de Roberto és la seva manera de ser; és molt competitiu i no l'afecta l'escenari, el rival o les circumstancies.» Serà, però, el Camp Nou, l'escenari de la prova de maduresa d'aquest porter de qui el mateix Asenjo afirma: «És tant bo com jo.»

Asenjo, al contrari de Bojan, no se n'ha lliurat

Si Bojan Krkic s'ha lliurat de marxar al mundial sub-20 d'Egipte a causa d'una lesió, el porter titular de l'Atlético sí que hi ha anat convocat per Luis Milla. El tècnic de la selecció sub-20 estatal, a més, s'ha endut dos homes més de l'equip colchonero, l'uruguaià Leandro Cabrera i el jove defensa Álvaro Domínguez, que va jugar els 90 minuts dimarts contra l'APOEL i que també duia un informe mèdic del club que desaconsellava la seva convocatòria, un informe que, en aquest cas, no ha servit de res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.