Guardiola, contra les comparacions amb l'any passat

Pep diu que haver millorat l'inici en la lliga és l'únic triomf que hi haurà respecte al curs passat

Arriba l'Atlético de Madrid i el passat recent planeja sobre les ments barcelonistes. Un passat gloriós, de 6-1, una pluja de gols perpetrada en pocs minuts i un tràmit proper a la ignomínia. L'afició s'ha fet addicta al déjà vu. Vol recuperar totes les sensacions viscudes durant el curs inoblidable del triplet. Guardiola no hi està d'acord, com és evident. I combat l'actitud de la parròquia des d'una lògica tan cruyffista com ell mateix. Si la setmana passada deia que guanyar un títol ja seria «la repera», ahir va avisar: «Haver millorat l'inici en la lliga de l'any passat és l'únic triomf que aconseguirem respecte de l'equip del triplet. Tota la resta de comparacions, els rècords, les ratxes..., les perdrem. Segur.»

No era difícil superar l'inici en la lliga del Barça de la temporada passada que, jugades les primers dues jornades, havia sumat un punt. Ara en porta sis de sis. El que sí que serà complicat és empatar amb els rècords del millor Barça de la història, d'aquí la demanda de lògica de l'entrenador.

La llista de rècords és gairebé inacabable, per felicitat dels barcelonistes: 2-6, millor resultat al Bernabéu; major nombre de punts (87) en una lliga de 38 jornades; més gols en partits oficials (158); més victòries; més triomfs a domicili i més quantitat de partits marcant almenys un gol.

Guardiola, que a pesar de no voler comparacions va recordar que el Barça actual «ja ha guanyat dos títols aquest any», va donar algunes idees més sobre aquesta temporada. Bàsicament, va parlar dels perills «del segon any». «Les coses són molt diferents venint d'un any bo que d'un de dolent», va explicar. «No tinc queixes, els jugadors s'entrenen bé, amb bona predisposició, i per això es continuen concentrant a casa. Però hem d'estar atents, perquè sempre el segon any porta coses noves», va comentar.

L'Atlético.

El que no canvia és l'elogi habitual de Guardiola cap al rival, sigui quina sigui la seva entitat, el seu passat, el seu present. Ahir, consultat sobre la irregularitat i el mal moment que viu l'Atlético de Madrid, tant dins com fora del camp, l'entrenador, un expert a trobar virtuts al contrincant, va expressar que precisament la conjuntura és el que fa perillosíssim l'Atlético. «Els prefereixo en un bon moment, perquè si hi ha un equip perillós de veritat quan arriba tocat és l'Atlético.» «Que no han començat bé? Nosaltres tampoc l'any passat... L'Atlético –va sentenciar l'entrenador del Barça– és un dels grans de la lliga i d'Europa. Espero que ens adonem de la importància del rival i confio que hi hagi gent a l'estadi, ja que l'endemà és festa.»

Sobre els gols que sol haver-hi, i en quantitat, en els Barça-Atlético, Guardiola, en comptes de posar l'accent en el 6-1 del Camp Nou el curs passat, va recordar: «La temporada passada, en el partit contra ells a casa seva, ens van marcar quatre gols.»

Henry i altres noms.

Guardiola va afrontar amb molta serenor les queixes de Thierry Henry, que va considerar que contra l'Inter va haver d'abandonar el camp quan millor estava jugant. «Potser té raó i jo em vaig equivocar. Thierry és una persona molt educada i excepcional, i sóc aquí per ajudar-lo. Em va passar molt quan era jugador, de considerar que no havia d'abandonar el camp. Probablement tingui ell la raó.»

Justament a la gespa de San Siro, l'entrenador va saludar Samuel Eto'o, a qui no veia des del final de la temporada passada. Guardiola no va veure un gest més o menys fred en la salutació del camerunès. «Estic tan agraït amb ell, que em sembla bé qualsevol cosa que digui.»

La mateixa tranquil·litat emana en parlar d'Ibrahimovic. «S'està movent bé, quan l'equip el vol trobar, el troba. Va jugar bé a Getafe i a Milà. Estic més que encantat. Potser perd totes les comparacions amb Eto'o. No em preocupa.»

Sí que hi ha preocupació amb la falta d'acord entre el club i Puyol pel que fa a l'ampliació del seu contracte. «He parlat del tema amb ell, sap què en penso. El meu desig és que es quedi. És el capità del Barça i té totes les virtuts possibles. Va estar immens en la final de Mònaco i també a Milà. És decisió seva», va concloure.


«Perdrem en totes les comparacions amb l'equip de l'any passat. Segur», va dir Guardiola



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.