Esports

Un únic gestor del futbol a Vilobí fins al 2019 si hi ha concurs

El consistori prioritza la integració d'equips en les bases aprovades

El FC Vilobí veu difícil assumir l'altra entitat

El futbol a Vilobí tindrà un sol gestor fins al final de la temporada 2018/2019 (el juny del 2019) si finalment hi ha concurs. Les bases aprovades defineixen els criteris que es tindran en compte a l'hora de triar qui fa ús del camp municipal d'esports. Això serà si els dos clubs, el FC Vilobí i l'AE Vilobí, no unifiquen una proposta abans del 6 de maig.

En les bases aprovades en el ple de dimecres, el consistori hi prioritza la integració. Així, integrar els equips de futbol 7 (de l'altre club) significarà 12 punts, els mateixos que integrar, en bloc, els equips de futbol 11 ( tres per cada categoria: infantil, cadet, juvenil i amateur). El que més valor tindrà –15 punts– és la creació d'una comissió gestora mixta “que garanteixi la integració correcta de jugadors, equips i cos tècnic”.

El ple extraordinari ha servit per evidenciar l'oposició frontal dels directius del futbol de base del FC Vilobí a la unificació d'entitats de manera immediata o la convocatòria del concurs. Antoni Díaz, un dels responsables del futbol de base, explica: “Continuarem treballant perquè tothom al poble pugui jugar a futbol.” Sobre la possibilitat de presentar-se al concurs, Díaz veu difícil assumir, de cop, els equips de l'altra entitat.

D'altra banda, el president de l'AE Vilobí, Jordi Pascual, indica: “La nostra intenció és integrar-nos a la seva dinàmica.” Pascual considera que els quinze dies de coll que ha atorgat el consistori no són “un ultimàtum”.

LA XIFRA

12
punts
val la proposta d'integració del futbol 7 (3 per categoria: escoleta, prebenjamí, benjamí i aleví) en el concurs.

“Els nens pateixen les diferències dels adults”

En el ple de dimecres, l'alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet, va justificar la necessitat d'unir els dos clubs (per iniciativa dels implicats o a través d'un concurs) a causa del cost de manteniment del camp municipal d'esports (82.000 euros anuals) i la conflictivitat social que genera que hi hagi dues entitats. “El conflicte, hi és. Els nens pateixen les diferències dels adults. Això no és sostenible ni justificable.” Mundet va recordar que en l'últim exercici el dèficit del FC Vilobí havia estat de 5.937 euros i el de l'AE Vilobí, de 4.165. L'alcaldessa va explicar que l'equip de govern, del Grup Municipal Independent (GMI), vol fer de mediador en un conflicte que ve de lluny. El regidor de Turisme, Josep Borrell, que va intervenir en el ple, va afirmar que l'equip de govern “prioritza l'entesa [entre els clubs] sobre el concurs i treballarà perquè això sigui així”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia