Opinió

A la tres

Moix moix, esquitxa Rajoy

“La caiguda del fiscal anticorrupció, el cas Gürtel, l’ús de la força contra Catalunya. Rajoy està perdent sort i impunitat

Mariano Rajoy no es va ni embrutar les mans amb el chapapote gallec. Ha estat un especialista a deixar podrir els problemes i sortir-ne indemne, tant en les enquestes, com en les eleccions o les lluites internes de partit. Però a La Moncloa comencen a veure que se li acaba la butlla i que de cada problema, en surt ja més esquitxat. Del “problema catalán”, de la corrupció al PP, que el durà a declarar davant del jutge el 26 de juliol, o de la maldestra actuacions del fiscal anticorrupció Moix.

Aquest últim no creu que hagi de dimitir per haver mantingut una societat heretada del seu pare a Panamà. Gestionar propietats des d’un paradís fiscal té una evident intenció: estalviar-se impostos, una evident insolidaritat i una evident falta d’ètica i d’autoritat moral per avaluar la resta de ciutadans. Rajoy el defensava dimarts. I Moix es mostrava desafiant.

Ahir el fiscal anticorrupció ja va abaixar el cap. Sempre li podrà recordar que al mateix Rajoy haurà d’anar a declarar pel finançament irregular del PP. Semblava que el cas Gürtel no l’afectaria, però la corrupció ja és el segon problema per als espanyols, segons la darrera enquesta del CIS. Tot i estar lluny de la principal preocupació, l’atur, la percepció que la corrupció d’alguns –sobretot del PP– complica la vida diària a la resta no para d’augmentar. Ja supera el 20% com a primer problema. En canvi, malgrat els esforços que l’Estat i les seves clavegueres dediquen a desacreditar el procés català, la qüestió no preocupa gaire els espanyols. Catalunya els incomoda un 2%. Els debats televisius de més audiència han desprogramat ja fa mesos el tema català per airejar-ne d’altres que castiguen més Rajoy, com la corrupció, l’au fènix Sánchez, la moció d’Iglesias... Però el desafiament català esquitxarà Rajoy, sigui quina sigui la seva sortida. No podrà sortir-se’n sense embrutar-se. Tant si empra mesures antidemocràtiques i de força com si permet una consulta unilateral, en sortirà afectat. No és estrany, doncs, que erri en la votació d’una esmena pactada del pressupost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia