Opinió

A la tres

La campanya del no

“De l’ampli manual de desgràcies que passarien, la menys justificada és la que ataca les pensions

Xavier García Albiol ha fet col·locar una foto de Jordi Pujol i Marta Ferrusola als nous plafons del PP en contra de la independència. És la campanya dels populars que, un cop més, l’únic que fa és atiar la bandera de la por. L’última entrega es focalitza en els pensionistes. “Ells no necessiten pensió, per això juguen amb la teva”, diu l’eslògan dels cartells. A la imatge, l’expresident de la Generalitat i la seva esposa més o menys somrients. Associa que alguna cosa queda, és la vella tàctica espremuda fins a les últimes conseqüències pels de García Albiol.

Vincular els Pujol amb la independència és un exercici tan fàcil com infantil. Tergiversació. És de tots conegut que l’expresident no ha estat partidari de l’estat propi fins fa uns anys, quan, ja fora de la Generalitat i igual que molts, es va adonar que amb Espanya no hi ha res a fer. Entre les moltes causes que explicarien el creixement dels partidaris de l’estat propi no hi figuren els afers de la família Pujol –ara sota el focus judicial– com no sigui per reclamar que el nou país a construir ha de ser net i transparent.

Els populars en són plenament conscients. Com també que l’argument que les pensions perillarien amb una Catalunya independent és una falsedat. De l’ampli manual de desgràcies que passarien amb un estat propi, la menys justificada és la que ataca les nòmines dels jubilats. Ho assegurava fa uns dies l’economista i jurista Guillem López Casasnovas, admetent que el pronòstic provoca “somriures” entre els experts. Catalunya té més capacitat de crear llocs de treball, més productivitat i tipus impositius més alts que no pas la resta de l’Estat, és a dir, condicions millors per poder pagar les pensions, remarcava Casasnovas.

Pujol i pensions, una combinació que algun despistat podria arribar a creure que està pensada per esperonar els favorables a la independència en el futur referèndum. Tot el contrari. La bona notícia és que el PP ha començat la campanya del no. La dolenta, i tampoc sorprèn, és que està buida d’arguments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia