Full de ruta
Batea, poble aragonès
Tant de bo l’escoltin. Que us deixessin marxar de Catalunya seria el senyal inequívoc que els que creiem en el dret a decidir de veritat ho tenim guanyat
L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ja ha tingut el seu minut de glòria. El representant d’aquest petit poble de la Terra Alta, a tocar d’Aragó, molt conscient de la situació que viu el país, ha fet servir el micròfon que més fort podia propagar la seva petició i ha anunciat que ha demanat cita amb el subdelegat del govern per saber quines possibilitats legals té d’independitzar-se de Catalunya i annexionar-se a Aragó, al·legant que està fart que el govern català els discrimini.
Cap, senyor Paladella, no en té cap, de possibilitat! Primer, perquè ha anat a trucar a la porta equivocada, la que representa el govern de Madrid i, per tant, la que no vol saber res de consultes i referèndums que modifiquin fronteres. I segon, perquè, si fem cas del que ha votat la gent del municipi que vostè representa, tant en la consulta del 9-N com en les darreres eleccions autonòmiques (aquelles en què implícitament ja es votava si volíem un govern independentista) els resultats al seu poble han estat contundents: un 85% a favor del sí-sí el dia de la consulta i més del 50% dels vots per JxSí i la CUP en els comicis del 2015.
Però ara no es deixi acovardir per aquestes xifres i vagi a reunir-se amb el subdelegat del govern per defensar amb dents i ungles el dret a decidir que teniu com a bateans. Tant de bo l’escoltin i tant de bo atenguin el seu prec. Que us deixessin marxar de Catalunya seria el senyal inequívoc que els que creiem en el dret a decidir de veritat ho tenim guanyat.
Però si el que vostè vol és que li facin cas i li obrin una residència que fa anys que té tancada sàpiga que, al meu entendre, està pixant fora de test. Batea, com tants d’altres pobles de zones rurals de Catalunya on els diners i les inversions arriben amb comptagotes, té dret a rabiola i vostè, com a alcalde que n’és, fa bé de queixar-se. Però compte amb les formes, frivolitzar sobre el dret a decidir ara és equivocar-se de batalla.