Una unió clau, també per al país

Amb la posada en marxa al Palau de Pedral­bes del secre­ta­riat per­ma­nent de la Unió per la Medi­terrània (UpM), Bar­ce­lona i Cata­lu­nya gua­nyen un ele­ment de pri­mer ordre per reforçar la seva presència inter­na­ci­o­nal en un moment espe­ci­al­ment impor­tant per a la relació entre els països d'aquesta àrea i, sin­gu­lar­ment, per a la reso­lució del con­flicte entre isra­e­li­ans i pales­tins. La ins­ti­tució, inte­grada pels 43 països euro­peus i de les dues ribes de la Medi­terrània, neix com a cul­mi­nació del Procés de Bar­ce­lona, de l'any 1995, i té com a objec­tiu faci­li­tar el diàleg i el conei­xe­ment entre les diver­ses regi­ons que for­men part d'aquesta àrea.

La cre­ació de la UpM no ha estat fàcil, i tam­poc no ho és cap dels rep­tes que es plan­teja amb vista a un futur que cal situar a mitjà ter­mini. L'èxit depèn, sobre­tot, dels esforços que es des­ti­nin a un procés abso­lu­ta­ment neces­sari per garan­tir l'acos­ta­ment i la con­vivència entre dues ribes històrica­ment enfron­ta­des, sobre­tot per la manca de conei­xe­ment mutu. Bar­ce­lona i Cata­lu­nya han evi­den­ciat la seva fe en aquest procés. I es con­ver­tei­xen en l'esce­nari d'una aposta apas­si­o­nant que no pot ser fallida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.