Opinió

A la tres

Sense el mòbil

“Barcelona ha de repensar-se, sense el congrés de mòbils, que marxarà. Un altre repte per als alcaldables

El congrés de mòbils que avui comença marxarà, més d’hora que tard. No abans del 2023, perquè té pactat seguir a la ciutat que s’hi ha abocat. Però l’edició d’enguany és la primera en què l’organització GSMA ha admès converses avançades amb altres ciutats per traslladar-s’hi i aquest és el símptoma que hauria d’encendre l’alerta dels qui han de projectar la Barcelona dels pròxims anys. No tant per retenir-lo a qualsevol preu, sinó perquè és llei de vida que el MWC desitgi canviar de seu per rellançar-se o com a repte intern, fins i tot.

No oblidem que Barcelona va arrabassar el MWC a Canes. Clos, Portabella i Gaspart van convèncer Hoffman quan es feia a la ciutat francesa i van presentar-ho com un gran assoliment. Van ser incompresos aquell 2006, però actualment ja implica el 40% dels ingressos de tot l’any de Fira de Barcelona. I només en quatre dies!

El congrés és l’exponent més clar d’una Barcelona líder en fires i creuers, fars de la ciutat les últimes dècades, en què s’ha espremut l’empenta postolímpica fins a la gairebé saturació, desequilibrant altres sectors productius. El cosmopolitisme mou l’economia de la ciutat, però també n’expulsa els barcelonins que no poden pagar els preus de viure-hi, per exemple, sotmetent a tensió la mobilitat i els serveis socials, i castigant la cohesió social. L’alcaldia, sense majoria, ni rumb clar, no ha pogut fer res més que posar pedaços a les tendències que el mercat privat genera. Cal que l’administració vetlli amb més cura pels efectes que l’èxit de la ciutat implica per als ciutadans. Per això tots els alcaldables invoquen Pasqual Maragall, perquè és vox populi que Barcelona necessita un lideratge que no ha tingut entre els darrers batlles per cercar un nou rumb. La recerca d’un nou model de ciutat esdevé tan imprescindible com inajornable, sense dilapidar de cop l’actual, però sent conscients que té data de caducitat. I no sembla que la campanya municipal pugui extraure’s de la tensió Catalunya-Estat per debatre-ho. Si fins i tot el Barça albira que ha de repensar-se sense Messi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia