Opinió

opinió

Acte de fe

Els qui quan va ser el moment van votar contra l’actual Constitució Espanyola, la sacralitzen com si fos la declaració dels Estats Units

Davant la impos­si­bi­li­tat de bom­bar­de­jar Cata­lu­nya men­tre esti­guem a la UE, els hereus del fran­quisme, els del “Todo atado y bien atado”, han ata­cat posant en marxa l’única forma de poder que ni la tran­sició, ni cap par­tit ha pogut modi­fi­car des del fran­quisme, el poder judi­cial. Sim­ple­ment van recon­ver­tir el Tri­bu­nal de Orden Público (TOP) en l’Audi­en­cia Naci­o­nal. La sentència con­dem­natòria als diri­gents cata­lans ha estat fruit d’un acte de fe, més que no pas un acte jurídic que aten­gui a un mínim de justícia. Ara, els qui quan va ser el moment van votar con­tra l’actual Cons­ti­tució Espa­nyola, (els pares del PP, l’antiga Ali­anza Popu­lar, s’hi van opo­sar), la sacra­lit­zen com si fos la curta decla­ració dels Estats Units. No tenen en compte que als Estats Units la justícia depèn bàsica­ment de la juris­prudència, és a dir, de l’experiència, i nosal­tres, de les lleis que impo­sen un grup de per­so­nes a la resta de la població. Un sis­tema es basa en els cos­tums i l’altre, en la pre­venció. La Cons­ti­tució Espa­nyola no es pot con­si­de­rar, ni de bon tros, la mare de totes les lleis després dels Deu Mana­ments. És un com­pendi de lleis que van con­sen­suar, amb més pressa que seny, gent de diver­ses tendències polítiques. D’això fa més de qua­ranta anys, i és evi­dent que han que­dat obso­le­tes. Tot i així, les esgri­mei­xen com el Sant Cristo gros i el gar­rot per esba­tus­sar-nos. Estic con­vençut, però, que hi haurà un abans i un després de la sentència en l’aspecte jurídic. Tot el món ha vist com de poli­tit­zat està l’esta­ment jurídic espa­nyol. Com cor­ren tots ama­tents a lle­par les mans que els donen men­jar. Aquest és el pro­blema que va cau­sar la via judi­cial empresa per Rajoy i con­ti­nu­ada pels suc­ces­sors, que pot posar al des­co­bert les evidències i que hi ha un tri­bu­nal euro­peu. Pel que fa a la gent del país, rei­tero que cal tenir paciència per espe­rar el dia que els pre­sos cata­lans es con­ver­tei­xin en un obs­ta­cle insal­va­ble per als diri­gents de Madrid. Ahir, una diri­gent política esco­cesa va anun­ciar un nou referèndum inde­pen­den­tista. No hi ha hagut detin­guts, ni exi­li­ats, ni apa­llis­sats ni empre­so­nats. El pit­jor seria que el Bre­xit s’enco­manés i Espa­nya seguís el camí dels britànics. Sense Europa, ser català sig­ni­fi­ca­ria entrar a for­mar part de la terna més mal­trac­tada jun­ta­ment amb els kurds i els pales­tins. Quina por!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.