Opinió

A la tres

Quina mania!

“Rodríguez ens parla de convivència (ja hi som) i Borrell diu que el poble (el cubà, és clar) té dret a protestar. Ens acollonen?

I quina mania que hi tenen, amb això de la convivència a i amb Catalunya! S’estrena la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, i el primer dia ja ens parla de la convivència a Catalunya: “S’ha d’avançar en la convivència amb Catalunya. Cal que millori. S’han obert canals per aconseguir-ho i cal aprofitar-los. Catalunya es mereix que tots en parlem en altres temes: és líder en la indústria automobilística.” Preparin-se perquè ara ens ve un període en què cantaran les excel·lències dels catalans, ens aniran donant peixet (“sento molt d’afecte pels catalans i les catalanes”, hi insistia Rodríguez) i mentre ens expliquen que s’ha obert una “nova etapa” (curiós, que a Catalunya algú utilitzi els mateixos termes) aniran tots plegats guanyant temps, aquí i allà, que venen eleccions. “Hem d’avançar en la convivència; hem de posar fi a una situació molt dura en la convivència social”, va rematar Rodríguez. De quina “situació molt dura” de convivència parla? Del 80% de catalans que reclamaven (i reclamen) el dret a decidir? De la “situació molt dura” de convivència que es va generar l’1-O quan la policia va atonyinar la gent que aviat farà quatre anys –quatre!– anava a votar pacíficament? Ens prenen el pèl. Van sentir abans-d’ahir l’exministre Borrell, ara alt representant de la UE en política exterior? “El poble té dret a expressar les seves opinions de forma pacífica”, deia. I hi afegia: “El govern ha d’escoltar el descontentament dels manifestants.” Iep! Sempre que es tracti del poble cubà, eh, Borrell, i no pas el català, no? Ja només li faltava parlar de la convivència. Però que no ho veuen, que a Catalunya no n’hi ha cap, de problema de convivència? Abans-d’ahir alguns periodistes retreien a Rodríguez que hagués pres possessió del seu nou càrrec de ministra i portaveu sense haver fet cap al·lusió a Catalunya. Ahir, ja com a portaveu, s’hi va referir per fer la rosca als catalans i per dir-nos que s’ha de recuperar “el camí del diàleg amb un objectiu clar: millorar la convivència de la societat catalana”. Més valdria que no hagués dit res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia