Opinió

A la tres

Nadal sense anècdota

“És cert, han estat unes festes més laxes pel que fa a les restriccions, però molt més dures amb l’autocontrol

Com aquell que no vol la cosa, ja hem passat Nadal, hem encetat un any nou i avui és el dia de Reis, l’última, o la primera segons com es miri, de les llargues, llarguíssimes festes d’un país que es declara laic però que s’apunta amb alegria a totes les celebracions amb regust religiós amb l’excusa que cal mantenir la tradició. Una tradició marcada pel consum, que és el que compta, i més ara amb les restriccions obligades per una pandèmia que es resisteix a marxar, malgrat les promeses de millora dels polítics i les crides a la prudència dels experts. Un segon Nadal de coronavirus que a mi, particularment, m’ha semblant igual de trist que el primer. Potser sí que el 2020 ens va colpejar més fort, per allò de la novetat de passar unes festes en reclusió i de compartir els torrons de manera virtual amb la família, però d’alguna manera ho compensàvem amb l’esperança que seria una experiència única, de la qual amb el temps fins i tot en faríem broma. Però no ha estat així.

Precisament l’experiència ens ha demostrat que no vam viure una anècdota, que la realitat va a la seva i que els desitjos de millora no sempre es compleixen. És cert, han estat unes festes més laxes pel que fa a les restriccions, però molt més dures amb l’autocontrol i amb la sensació de desprotecció i fragilitat. La por se’ns ha instal·lat a casa i costarà que marxi. Qui no ha pensat, enmig de l’àpat de la nit de Nadal, que potser sí que calia fer-se el test d’antígens abans de seure a la taula quan ha vist com tossia l’avi? Qui no ha tingut un moment incòmode quan ha comprovat que a la reunió familiar eren dotze i no deu com marcaven les normes? I qui encara ahir no sospesava els pros i els contres de dur la canalla a la cavalcada de Reis o de deixar que tornin a les aules dilluns que ve? Prop de dos anys després, i amb una resposta meritòria com a societat, hem de reconèixer, però, que la covid ens ha canviat la vida o una part molt important de la vida que teníem. Sort que som una espècie amb gran capacitat d’adaptació. Sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.