Opinió

Mariones de Farners

Segur que a la llarga alguna d’aquestes postres durà el nom d’una altra Maria

Qu’ils man­gent de la bri­oche!”, es diu que va excla­mar Maria Anto­ni­eta quan els cor­te­sans la van adver­tir de les quei­xes dels súbdits perquè els man­cava el pa. Havent dit aquesta bur­rada, la reina lla­mi­nera no va tri­gar gaire temps a per­dre defi­ni­ti­va­ment el cap. Això sí: quants pas­tis­sos, pas­tis­sets, gale­tes, cre­mes i bri­oi­xos hi ha al món que avui por­ten el nom de Maria Anto­ni­eta? Un foti­mer. I és que quan la pixada fora de test pren cate­go­ria d’anècdota històrica, deixa-la córrer.

Bé, el cas és que, tres segles més tard, uns com­pa­tri­o­tes seus orga­nit­zen cada any la Coupe du Monde de Pâtis­se­rie perquè el bri­oix i altres dolços ja han entrat a totes les cases. Doncs va, i si fem un vati­cini? Segur que a la llarga alguna d’aques­tes postres durà el nom d’una altra Maria, i no pas per haver dit bur­ra­des. La colo­menca Mari­ona Fidalgo és una jove que, aca­bat el bat­xi­lle­rat, ni tan sols s’havia plan­te­jat estu­diar gas­tro­no­mia. Volia ser cri­minòloga dins del cos dels Mos­sos d’Esqua­dra. Final­ment, però, devia pen­sar que si havia de vet­llar per la inte­gri­tat física de les per­so­nes, pot­ser era millor començar evi­tant les toxi­nes que no pas els enve­ri­na­ments. La Mari­ona va deci­dir que es dedi­ca­ria a fer una pas­tis­se­ria més salu­da­ble, lleu­gera i igual de sabo­rosa. I el cas és que el seu recor­re­gut pro­fes­si­o­nal resulta meteòric. Després de pas­sar per l’Escola d’Hos­ta­le­ria de Girona, va anar a parar a l’escola de pas­tis­se­ria del reco­ne­gut català Jordi Bor­das, gua­nya­dor l’any 2011 del cam­pi­o­nat esmen­tat. Hi va entrar com a assis­tent, però de seguida va que­dar enqua­drada en l’equip de recerca que desen­vo­lupa nous pro­duc­tes a par­tir del mètode B.​Concept ideat per Bor­das.

Vols fer un curs pre­sen­cial o telemàtic sobre aquesta matèria? Sàpigues que dar­rere de la pro­gra­mació hi ha una jove bri­llant que —far­ne­si­tat obliga!— ha creat ja xoco­la­tes, cre­mes i altres com­bi­na­ci­ons de rata­fia per a la fira anual i que fa temps que inves­tiga sobre la poten­ci­ació dels sabors sense neces­si­tat de tant de sucre. Una nova inter­pre­tació de la pas­tis­se­ria tra­di­ci­o­nal. I així és com es pro­pulsa encara més amunt una ciu­tat on el visi­tant hi aca­barà com­prant pas­tis­se­ria de sem­pre i pas­tis­se­ria nova amb nom i cognoms. La cosa aca­barà així: —Em posi un torró de Can Tuyarro, unes teu­les Trias i mitja dot­zena de Mari­o­nes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia