Opinió

Keep calm

Impunitat a la Costa Brava

Mentre la creixent inflació comença a castigar de valent les rendes mitjanes i baixes, els poderosos continuen gastant a cor què vols. Només heu de recórrer les urbanitzacions de la Costa Brava i quedareu ben parats d’alguns dels apartaments i xalets de luxe que s’hi estan edificant. La promoció tipus cementiri dels Jardins de Sa Riera Living i la veïna de s’Antiga només són la punta de l’iceberg de l’eclosió constructora que torna a assolar la Costa Brava.

Acosteu-vos, per exemple, a la urbanització Punta Brava, a Sant Feliu de Guíxols, on dalt d’un esplendorós penya-segat, envoltat de pinedes, s’hi estan aixecant tres grans xalets de luxe, tres ferides de ciment just allà on Ferran Agulló va inspirar-se per batejar la Costa Brava. Si ho podeu veure des del mar, com ho vam poder fer aquest divendres durant una visita organitzada per SOS Costa Brava, la destrossa és fa molt més evident.

Sorprèn, a més, que tot plegat es faci amb l’administració pública –ajuntament i Generalitat– mirant cap a una altra banda quan, segons SOS Costa Brava, les tres grans construccions s’estan aixecant enmig de nombroses irregularitats, com, per exemple, que no hi ha estudi d’impacte d’integració paisatgística, que els talussos que s’han fet són molt superiors als establerts en la normativa urbanística, que no s’ha deixat espai pel camí de ronda, que es fan en un vial en cul de sac amb pendents superiors al vint per cent i que els xalets afecten un habitat de nidificació d’aus protegides.

Com dèiem a l’inici, les agressions al paisatge costaner són múltiples i persistents els últims anys. Cert que amb el pla director de la Costa Brava s’ha fet endreça, però potser ja és hora de plantejar noves mesures. Per això urgeix la creació del conservatori del litoral, un organisme públic que ha d’adquirir terrenys del litoral amenaçats per la urbanització o degradades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia