Opinió

A la tres

Sánchez, prohom d’Europa

“Que els digui als sahrauís, mirant-los als ulls, que les resolucions de l’ONU no són legalitat internacional

El concepte de legalitat de Pedro Sánchez és com el diàbolo en mans del malabarista. La fa anar com vol sense vergonya i, pitjor, pretén que la ciutadania és idiota i no se n’adona. Se’n va a Sèrbia i davant el president Vucic proclama solemnement que la independència unilateral de Kosova contravé a la legalitat internacional (però Kosova és un estat reconegut pel triple d’estats que no el reconeixen). Hores més tard i uns centenars de quilòmetres al sud, ho reiterava amb mirada caiguda i suor al bigoti –i sisplau no t’emprenyis– davant el primer ministre albanès Rama, aliat de Pristina.

Bravo per aquest prohom d’Europa. El coll no li tocava la camisa ni la corbata –que també la fa anar com el diàbolo– però d’aquesta se n’ha sortit. Ara, abans que no sigui massa tard i Algèria tingui un altre comprador per al gas que se’n vagi a Al-Aaiun i expliqui que el futur dels sahrauís li importa un rave i que l’ha entregat al caprici marroquí perquè la resolució de l’ONU que reconeix el dret d’autodeterminació del Sàhara no és legalitat internacional. I que els ho digui mirant-los als ulls.

Quan el prohom Sánchez torni a Madrid, la legalitat internacional tampoc indagarà la seva fal·lera per perpetuar l’opacitat i escatimar als ciutadans quines imposicions va tenir la Transició, quin paper va tenir el rei en el 23-F, qui era la X dels GAL, com van negociar el PP i el PSOE amb ETA, qui va idear i permetre les ràtzies als independentistes el 1992, qui avalava l’operació Catalunya, quina era la veritable relació del CNI amb l’imam de Ripoll, com n’eren d’incompetents els encarregats de buscar les urnes de l’1-O o qui va ordenar i qui estava al cas de l’espionatge amb Pegasus. Aquesta és la legalitat nacional que relega l’Estat espanyol a categoria de democràcia defectuosa, com Polònia, Hongria o Turquia. Tot molt edificant. Tant, que si fa falta, la dreta i els neofalangistes votaran la nova llei de secrets oficials perquè si alguna cosa els uneix al govern més progressista de la història és la integritat de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia