Opinió

Marea alta

Manies de partits i xecs en blanc

Quina mania que tenen els partits polítics de voler ocupar el centre! Què hi deu haver al centre que els agrada tant? Ara que Àngels Chacón ha anunciat que plega, just quan tots els partits estan començant a recollir els resultats de les enquestes per programar la campanya de les municipals, hi ha qui ens vol fer creure que l’opció de centre mor amb ella. Però la realitat és que l’espai polític del centre l’han ocupat uns altres, de fa dies, i no es diuen Centrem. Són els electors. O, almenys, una majoria.

Al centre és on hi ha la part gran del pastís, i els partits ho saben. El centre és, per definició, conservador; és l’espai on s’avança tímidament i amb totes les precaucions, l’espai dels porucs i els pràctics... I, efectivament, l’espai on hi ha la majoria. Què hi farem! Som porucs i conservadors. I quina mania que tenen els partits de voler capitalitzar l’espai dels electors. A Catalunya els electors necessitem guanyar terreny als partits, hem d’alliberar-nos de les cotilles d’aquestes estructures pesants i estirar el sistema cap a un canvi, on siguin els electors els que defineixin les prioritats. Ja està bé de regalar xecs en blanc! Però això no és gens conservador ni poruc. Crec que ens haurem de conformar a anar avançant tímidament, de moment. Quina mania!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia