Opinió

Keep calm

El PSOE no és de fiar, ni ara ni mai

El PSOE no és de fiar. Ja fa temps que ho sabem, però encara n’hi ha que s’hi trenquen el cap amb els murs que els socialistes espanyols aixequen sempre per defensar l’Estat. I en surten ben escaldats. Ha passat des de sempre. Quan hi pactaven els convergents i Felipe González feia i desfeia com volia, i passa ara amb Pedro Sánchez, quan s’hi entenen els republicans. Les prioritats socialistes sempre passen per afavorir l’Estat. De fet no sé de què ens estranyem. Exerceixen d’espanyols, i els catalans i Catalunya, malgrat que oficialment també som espanyols, se’ls en refumen.

En els grans temes en relació amb Catalunya, el PSOE no decep mai. El dèficit fiscal, per exemple, els governs socialistes han fet com sempre, fins i tot pitjor que el PP. Vint mil milions cada any que se’n van cap a Madrid i que no tornen. Però no podem dir que “Espanya ens roba”! I què dirien ells, si un tren carregat de milions marxés cada dia de Madrid cap a Barcelona i només en tornessin les engrunes. Les conseqüències: un dèficit d’inversions a Catalunya que ha deixat el país desatès en grans infraestructures. En tenim proves cada dia a rodalies.

L’últim episodi és això de l’anomenat corredor ferroviari atlàntic. Una infraestructura que passa per tot arreu, sobretot per Madrid i gens per la costa atlàntica, i que rebrà una inversió de 16.000 milions d’euros. Com el corredor mediterrani, que també han desviat per la capital espanyola. Allò important és que Madrid no quedi fora dels mapes. Mentrestant, entre València i Barcelona encara no hi ha alta velocitat, ni se l’espera. No fos cas que els lligams entre els diferents països catalans s’enfortissin.

Per cert, ara que parlem de Països Catalans, què ha fet el PSOE els últims quaranta anys per la llengua i la cultura catalanes? Ja ho deia Josep Pla: “El més semblant a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia