El lector escriu

Excés de pantalles

Ensenyar a observar, a escoltar, a estar atent, a concentrar-se, a intentar de retenir el màxim d’allò escoltat o vist i així poder aprendre millor com és la realitat, què ens demana o com podem transformar-la en bé de tothom crec que és una de les feines prioritàries que tenim per fer amb els nens i els adolescents. Tant des de casa si som pares, com des dels centres educatius si fem de mestres o professors, o bé si exercim un càrrec que pot manar o influir a l’hora d’establir normes o decisions generals que hi estiguin relacionades.

Envoltats com estan d’un món virtual i induït per tot un entreteixit de pantalles, crec que cal fer-los veure que la realitat és allò que de debò els toca de viure amb tota la seva complexitat i ben allunyada del simplisme o l’espectacle a què massa sovint i només els aboquen. Les pantalles, és clar, els podran ajudar i facilitar uns quants aspectes, en tant que eines, però mai no han de convertir-se en un fi per si mateixes.

Torroella de Montgrí i l’Estartit

(Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia