Opinió

A la tres

L’‘entorn’ es disculpa

“Les acusacions del cas Negreira són greus i infligeixen un mal dolorós al Barça, però això és poc comparat amb segons quins arguments de descàrrec que se senten

Servidor de vostès és soci del Barça, el número 87.793 per ser més exactes. La dada ve a compte ja que en aquest país, massa cops, cal alçar aquesta mena de muralles defensives preventives davant les opinions que un pugui manifestar sobre debats calents que, generalment, el que susciten són reaccions bufanderes on qui acaba rebent és el que, simplement, intenta contemporitzar. Perquè a un li pot fer bullir la sang aquell posat permanent de desídia de Dembélé, com emocionar el coratge de Gavi, sense que això sigui incompatible, al contrari, amb sentir rubor per tota la ferum de descomposició que emana del cas Negreira. És cert que, ara mateix, només tenim una imatge molt parcial de la fotografia i encara desconeixem elements crucials, començant per la justificació que dona el club als pagaments periòdics que feia a un antic alt càrrec de l’estament arbitral. I ja se sap que segons quins silencis només fan que donar carnassa a les sospites. Però això encara és poca cosa comparat amb alguns arguments de suposada disculpa que ja es comencen a deixar sentir entre allò que Cruyff, magistral com sempre, va batejar com l’entorn. De tots ells, el més ocurrent és aquell que ja fa córrer que estaria més que justificat que el Barça intentés influir sobre els àrbitres per així mirar de compensar, o esmorteir, el favor sistemàtic que aquests tenen respecte al Madrid. Espaterrant. Va haver-hi un temps que es va alçar aquella bandera d’allò del “més que un club”, que era una manera de reivindicar, i identificar-se, amb una institució que volia transcendir molt més enllà de l’àmbit competitiu per presumir, sobretot, de grandesa social. El Barça i els seus valors, un concepte que queda diluït només a la retòrica quan davant d’unes acusacions que estan fent un dany, qui sap si irreparable, a la imatge del club, l’únic que es fa és recórrer al victimisme per mirar de justificar-se. Si això és tot el que es pot al·legar, que ens decretin ja un descens a regional preferent no per suposats corruptes, sinó per tanoques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia