Opinió

Keep calm

La tinenta Elionor

La princesa Elionor de Borbó i Ortiz, que farà 18 anys la propera nit de la Castanyada, quan ha de jurar fidelitat a la Constitució i a la corona davant les Corts, ingressarà a l’agost a l’Acadèmia General de l’Exèrcit de Terra a Saragossa per iniciar la seva formació militar. El govern espanyol (PSOE i Podem) ha aprovat un reial decret on es regula aquesta formació, que fins ara només estava prevista per a hereus homes. Total, que la futura cap d’estat del Regne d’Espanya serà també la comandanta suprema de les forces armades. Elionor cursarà dos cursos en el període 2023/24: primer i segon de l’exèrcit de Terra. El curs 2024/25 el farà a l’Escola Naval Militar d’Espanya a Marín, Galícia. I el curs 25/26 ingressarà a l’Acadèmia General de l’Aire, a San Javier (Múrcia). Amb tot això, serà tinenta de l’exèrcit de Terra i de l’Aire i alferes de l’Armada en tres anys, en lloc de cinc, com correspon a la gent divina.

Al marge que la noia està estudiant a Gal·les –no sé si perquè no confien en el nivell de l’educació del Regne on regnen–, la princesa de Girona i Viana, duquessa de Montblanc, comtessa de Cervera i senyora de Balaguer, farà abans la formació militar que la universitària, cosa que no ha aixecat cap mena de debat. Margarita Robles, la ministra de Defensa, ha aplaudit amb les orelles, almenys públicament: “En totes les monarquies parlamentàries es demana que el cap d’estat tingui formació militar.” És curiós que el PSOE opini així el 2023, però, en canvi, fa 40 anys, el seu antecessor, Narcís Serra, i el mateix president del govern, Felipe González, no ho veiessin igual. “Al presidente del Gobierno no le gusta mucho que el príncipe vaya a las academias militares cuando llegue de Canadá”, diu Serra a Emilio Alonso Manglano, segons la documentació del cap dels serveis secrets publicada a El jefe de los espías. No cal dir qui va guanyar i quin model es va imposar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia