El lector escriu

Les nostres Carmelites Descalces gironines

Aquests dies, les persones que coneixem i estimem les Carmelites Descalces de Montilivi estem veient amb molta pena la destrucció del seu monestir. El Col·lectiu de Dones en l’Església per la Paritat vam recordar-les expressament el dimarts 16 de juliol, el dia de la seva patrona, la Mare de Déu del Carme, al centre cívic Pla de Palau-Sant Pau.

Vam veure la pel·lícula Carmelites al segle XXI, que van realitzar Laia Fàbregas, Ester Bertran i Anna Fàbregas per projectar-la en el Festival Pepe Sales (gener 2012), ja que la protagonista del festival va ser santa Teresa de Jesús. Vam poder veure i escoltar les sis monges que hi vivien aquell any, recordar el temple i també molts racons de la casa, de l’hort, del jardí... Així ens unírem al dia de celebració que, com després ens van confirmar elles, havien tingut.

El motiu de la carta és donar les gràcies al nostre bisbe, fra Octavi, que, escoltant les veus de molta gent, ha salvat de la destrossa la imatge de santa Teresa que presidia des del carrer l’entrada a l’església. I també agrair a l’Ajuntament, a l’Associació de veïns, als Amics de la Unesco, i a particulars, premsa i WhatsApp, que han anat fent palès l’interès per salvar l’escultura i han mostrat, tant com nosaltres, el seu desig de continuar recordant aquestes grans amigues.

Tant de bo la puguem veure ben aviat col·locada al seu lloc definitiu. Ens agradaria que fos en un espai obert i a prop d’on ha estat aquests quasi 70 anys.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia