El lector escriu

L’odissea per trobar una agenda en català

Una coneguda marca de material escolar i articles de decoració nascuda a Barcelona ha creat per primera vegada una agenda en català. Aquest fet el descobreixo xafardejant el seu lloc web, no pas perquè n’hagin fet promoció. Quin és el problema? Que és impossible trobar-la més enllà del seu web. He visitat prop de deu negocis i grans centres comercials on teòricament la venien. Inclús la mateixa botiga de la marca. Res. Desapareguda. No us penseu que s’havien exhaurit, ben al contrari. Els dependents dels negocis ni tan sols havien sentit a parlar d’una agenda en català. N’hi havia una que fins i tot deia que alguna vegada li n’arribaven en portuguès, però que en català, mai. En vista d’aquesta situació, el més normal seria rendir-me i comprar-ne una d’una altra marca, o bé una en castellà de la mateixa empresa. Però ara ja es tracta d’una qüestió d’orgull. D’altra banda, d’ara endavant em qüestionaré si, quan una marca diu que un cert producte en català no ha tingut èxit, es deu a l’idioma o a la dificultat per trobar-lo per part de la clientela.

Què estem fent malament en aquest país amb la nostra llengua? Com és possible que trobar una agenda en català s’hagi convertit en una autèntica odissea?

Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia