El lector escriu

La maçoneria

Ja de petits i des de fa molt de temps, hem sentit parlar malament del que és la maçoneria. Això ja ve de lluny, possiblement dels seus inicis. És el que sentíem dir de vegades: el problema judeomaçònic per a alguns sectors de la societat. De fet, al llarg de la història, els maçons han estat perseguits diverses vegades o mal vistos. Però el fet és que existeix el que ells anomenen “germans maçons”, amb diversitat de pensaments religiosos (agnòstics, ateus, etc.), polítics (tant de dretes com d’esquerres) i filosòfics. Possiblement estaríem parlant d’una pluralitat que poc es pot veure en altres associacions.

També és una realitat que al llarg de la història hi ha hagut grans personatges que han fet una gran aportació, sigui en l’àmbit que sigui, en benefici de la humanitat i que segurament molts no sabíem o no sabem que havien estat maçons. Recordem que la dona ja podia presidir les lògies i formar-ne part, en una època en què ni tan sols podia votar ni decidir res en qüestions familiars. D’errors, segur que n’hi ha, però al meu parer cal reconèixer el que han aportat a la societat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.