Opinió

opinió

La celebració del sommelier

Amics i clients de Toni Albiol celebren els seus títols i els 27 anys de Divins

En Toni Albiol és el millor sommelier de Catalunya 2023 i el tercer de l’Estat. Va obtenir el primer títol el 27 de març passat després de guanyar el concurs organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers, que es va fer a Reus, i en què van participar els quinze millors sommeliers del país, i uns dies més tard, el 20 d’abril, va quedar tercer en el campionat d’Espanya. L’obtenció dels dos títols, però, encara no l’havia celebrat. Aquest dissabte va convidar amics i clients a l’enoteca Divins, que ell i la seva dona, Montse Pascual, també sommelier, van obrir a Martorell el 1996, i va celebrar els dos títols i, a més, els 27 anys de la botiga, que van inaugurar quan les enoteques i les botigues dedicades exclusivament als vins a Catalunya es podien comptar amb els dits de les mans. A la festa, no hi van faltar les principals autoritats de Martorell, al capdavant de les quals l’alcalde, Xavier Fonollosa, que va agrair a Albiol i a Divins la projecció que han donat a la localitat (coneguda sobretot per la fàbrica de la Seat) en la qüestió gastronòmica. La celebració aquest dissabte va consistir en un showroom en què van participar vuit dels cellers catalans amb més prestigi, que van convidar a tastar els seus vins escumosos i van explicar les característiques de cada un i la història que hi ha al darrere (i també la possibilitat de conèixer els seus cellers a través de l’enoturisme, cada vegada més estès al nostre país). Els privilegiats que van participar en aquesta festa van poder degustar els escumosos de Giró Ribot (Santa Fe del Penedès), Juvé & Camps (Sant Sadurní d’Anoia), Torelló Viticultors (Gelida), Bertha (Vilafranca del Penedès), Llopart (els Casots de Subirats), Gramona (Sant Sadurní d’Anoia) i Pere Ventura (Sant Sadurní d’Anoia). Tres dels cellers participants pertanyen a Corpinnat –Llopart, Torelló i Gramona–, una marca col·lectiva creada el 2018 en separar-se de la DO Cava i que només emmarca vins escumosos elaborats amb mètode tradicional al cor del Penedès. Precisament el celler de Llopart no hi podia faltar, en aquesta festa, ja que és important en la vida d’Albiol, que sempre explica que la seva passió pels vins va començar després que la seva dona, Montse (que quan es van conèixer ja en sabia, de vins; en canvi ell no), l’iniciés amb un vi d’aquesta firma i “em fes al·lucinar perquè no s’assemblava a res del que havia pres fins aleshores”. Toni Albiol és un sommelier que reivindica la seva professió exercida des de darrere un taulell (perquè normalment es reconeix i es premia més els sommeliers dels restaurants) i la feina feta tots aquests anys en una botiga que ha ajudat, i molt, al coneixement del món del vi. És al capdavant de l’enoteca on Albiol fa de prescriptor de vins i formador. I de tant en tant organitza tasts de vins que combinen amb la música del seu ídol: Bruce Springsteen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.