Opinió

Marea alta

La primera baula

Ara fa poc més d’un any, coin­ci­dint amb l’inici de la verema, es va posar en marxa al Penedès el pro­jecte inno­va­dor del Viver de Cellers. Els impul­sors —la Gene­ra­li­tat, a través del Con­sell Comar­cal de l’Alt Penedès, l’Ajun­ta­ment de Vila­franca i el Con­sell Regu­la­dor de la DO Penedès— han pre­sen­tat aquest estiu un balanç d’èxit i han fet un petit home­natge als set empre­ne­dors que han apos­tat per un nou model de negoci davant les difi­cul­tats del sec­tor. El Viver de Cellers de Vila­franca va néixer amb la volun­tat d’incor­po­rar al negoci del vi els pro­pi­e­ta­ris de ter­res vitícoles per garan­tir la con­tinuïtat de les vinyes per a aquells que fins ara només han produït raïm per als grans cellers.

El canvi de model és, per al Penedès, la clau del futur del sec­tor viti­vinícola. Aquest model tra­di­ci­o­nal es va viciar amb l’apa­rició dels grans cellers, visi­bles, sobre­tot, al sec­tor del cava. Els grans cellers com­pren raïm als page­sos i ela­bo­ra­ven l’escumós. Aquest negoci, lucra­tiu per als ela­bo­ra­dors i, fins i tot, per als vene­dors, ha dei­xat molt mal­pa­rada la pri­mera baula de la cadena. La intro­ducció dels joves page­sos en l’ela­bo­ració i venda per­metrà cor­re­gir un error històric i retor­nar valor als pro­pi­e­ta­ris de la terra i veri­ta­bles res­pon­sa­bles del pro­ducte: els page­sos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia