Opinió

Global Studies

Em sento molt afortunada de viure en un país on la Universitat pública pot oferir oportunitats com aquesta

Avui algunes facultats de la UdG comencen el nou any acadèmic. Una de les novetats d’aquest curs a la Universitat de Girona és el nou grau de Global Studies, que aixeca la persiana pels primers 50 estudiants (tota l’oferta plena al grau i quasi plena al doble grau amb turisme) que s’han atrevit a estrenar-se a l’acadèmia amb una carrera diferent i 100% en anglès. És una aposta valenta de la Facultat de Turisme que portava molt temps teixint un projecte, a partir d’aportacions i sensibilitats molt diferents. El Global Studies de la UdG parteix d’una mirada internacional que busca ajudar a entendre i a explicar el món global que tenim ubicat en un context canviant i hiperconnectat, ple de desigualtats econòmiques i socials i on els ODS sovint passen a un segon pla, darrere de l’entreteniment i l’oci. És encertadíssim que una carrera de nova creació amb un objectiu tan clar esculli treballar per projectes a partir de la metodologia d’aprenentatge per servei (APS). L’alumnat haurà de fer projectes al servei de les diferents comunitats que integren el nostre territori i mentre ho faran desenvoluparan i treballaran competències i habilitats que de ben segur que en el seu dia a dia professional hauran de menester. Tal com diu el web de la facultat, els graduats en Global Studies seran els especialistes que “amb una mirada global puguin acompanyar les decisions polítiques i analitzar el paper d’una ciutadania cada vegada més interconnectada”. L’estudiantat que avui ocuparà les primeres aules d’aquests estudis, al campus del Barri Vell, es trobarà amb una carrera amb molt valor afegit: les classes a l’aula es combinaran amb presentacions de llibres, concerts, visites a espais diversos, field trips o conferències que els acostaran a experts de perfils diversos. Seran les Global Weeks, que es celebraran dos cops a l’any. I a més a més, a partir del tercer curs podran marxar un semestre a l’estranger per fer una real immersió cultural.

Acabada d’aterrar d’una estada a la meravellosa Escola de Comunicação da Universidade Federal do Rio de Janeiro (UFRJ), em sento molt afortunada de viure en un país on la Universitat pública pot oferir oportunitats com aquesta. Bona sort i bon curs a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia