Successos

El quadern negre

Tura Soler

Mort al bordell

Un home de 44 anys mor mentre era en una casa de Girona que funciona com a bordell clandestí, un cas que s’ha repetit en més d’una ocasió

Divendres 13. Els serveis funeraris treuen un cadàver embossat d’una casa del carrer Riera de Llémena de Girona, enmig d’un gran desplegament de vehicles del SEM, i cotxes de policia que ocupen l’entrada del carrer. L’escena es correspon amb una mort judicial. En aquest cas, una mort sobtada d’un home ocorreguda en una casa on, encara que no hi hagi llums de neó que ho anunciïn, qui ho vol saber, sap que allà hi ha meretrius que ofereixen serveix sexuals. I divendres, un consumidor de prostitució, un home de 44 anys, va tenir un sotrac. I va morir sense que els sanitaris li poguessin salvar la vida i va acabar a la taula d’autòpsies.

No és la primera vegada que es produeix una escena com aquesta amb un final tràgic d’un client de prostitució. El 31 de juliol del 2012 a la tarda un home octogenari va morir en una habitació d’una casa, al número 4 del carrer Rei Martí l’Humà d’Olot, que en aquell moment funcionava com a bordell clandestí i hi exercien la prostitució noies xineses. A quarts de set d’una tarda de molta calor i xafogor, el xinès que s’encarregava del local va alertar de la mort d’un home en una de les habitacions i es va activar el protocol judicial. Els Mossos van anar fins al lloc dels fets i a peu de carrer van interrogar el xinès encarregat i li van exigir que localitzés la noia que estava amb la víctima en el moment que va caure morta perquè testimoniés sobre els fets. La policia també va obrir un expedient informatiu sobre l’activitat clandestina que es va destapar que s’exercia al local. Abans d’avisar la policia, l’encarregat havia intentat trobar ajuda entre els veïns per baixar el cos de l’home mort a l’habitació fins al carrer, per poder dir que havia caigut sobtadament allà per culpa de la calor. Però no va trobar suport per seguir aquesta estratègia i finalment va avisar la policia.

Una estratègia que sí que van dur a terme els responsables d’un bordell del carrer Jonquera de Figueres en la dècada dels vuitanta del segle passat. Un cas explicat per Narcís Bardalet a Rigor mortis. L’aparició d’un cadàver al mig del carrer origina un gran rebombori. La Guàrdia Urbana en fa una primera inspecció. L’home no reacciona, no respira. És mort. No mostra cap signe de violència, va vestit però malgirbat. Li miren el DNI. És de Sant Feliu de Guíxols. La policia puja a una de les cases a preguntar. Hi ha força gent, però ningú ha vist res ni ha sentit res. Omertà siciliana.

Sense testimonis. Porten el mort al cementiri, al dipòsit de cadàvers, i el despullen per fer-li l’autòpsia. Aquell dia hi coincideixen els forenses Narcís Bardalet i Rogelio Lacaci. Quan es posen a la feina i despullen el cadàver descobreixen que porta posat un preservatiu. Llavors van tenir clar el que havia passat. L’home havia mort dins del bordell i per estalviar-se maldecaps l’havien vestit i l’havien baixat al carrer. El fet d’haver-se oblidat de treure-li el preservatiu els va delatar.

Aquests tres casos relatats no són ni de bon tros els únics d’homes morts estant amb prostitutes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia