Opinió

la crònica

Salpa el vaixell dels germans Torres al Balcó Gastronòmic

Molt poca gent pot anar a un dels millors restaurants del món, el Cocina Hermanos Torres, de tres estrelles Michelin, que està al carrer del Taquígraf Serra de Barcelona. Per això els germans Sergio i Javier Torres, els xefs del barri del Carmel que han arribat al cim més alt de la gastronomia des de baix de tot i treballant molt (i sempre amb les receptes de la seva àvia Catalina en la memòria), volien que la seva cuina pogués ser degustada per una àmplia majoria dels seus conciutadans. Aquest desig s’ha fet realitat, aquesta setmana, amb l’obertura del restaurant Eldelmar, al Balcó Gastronòmic del nou Port Olímpic. “Continuo pensant que sembla que estiguem en un vaixell navegant; fins i tot sembla com si ens moguéssim amb les onades”, deia un dels germans Torres, aquest dijous, quan es va fer la inauguració del local. Feia tot just un mes, en una visita d’obres, ja va expressar aquesta sensació, perquè el restaurant, certament, sembla un vaixell que doni al mar per les vistes privilegiades. Aquest nou restaurant, que els Torres han obert en col·laboració amb Pantea Group, ofereix cuina mediterrània i de proximitat i uns plats que tant es poden menjar en solitari com compartir. Destaquen els arrossos, les croquetes (de pernil ibèric o de bolets i parmesà), el bistec tàrtar de vaca rossa gallega i les costelles de xai (portat d’una finca que tenen a Extremadura). Els preus són assequibles perquè la idea és que sigui un local a l’abast de tots els barcelonins i visitants. Del restaurant, decorat amb rajoles verdes i moltes plantes, destaca també la carta de vins, amb més de 450 referències de vins només del Mediterrani i l’Atlàntic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.