Opinió

TantXTant

Com salvar el Sabadell

Programant ara trasllat de tornada i relleu per al 2025 guanyaria molta força i repescaria els minoristes

La proposta de compra del BBVA sobre el Sabadell va avançant. Si es porta a terme, l’operació serà dolorosa per als treballadors del Sabadell i els clients i al final per a la direcció del Sabadell. Els dos bancs cotitzen a múltiples similars, o sigui, que les sinergies que justifiquen la prima es faran retallant.

Decideixen els accionistes del Sabadell i ho haurien de fer considerant només quin projecte pot anar millor: un Sabadell independent o un BBVA més gros?

El Sabadell independent té un problema de credibilitat. Des de la sortida a borsa fa 25 anys el banc ha destruït valor. No hi ha nucli d’accionistes que doni direcció estratègica a l’entitat. Els històrics van quedar molt diluïts, han anat recollint les capses de bombons de les juntes i incomplint el deure de vigilància. Tot just ara es desperten amb l’amenaça del BBVA. Això ha estat molt còmode per als gestors, que no tenien ningú que els vigilés però ha posat l’entitat en risc. La descorrelació entre remuneració de l’alta direcció i resultats és significativa.

Fa quatre anys hi va haver un canvi de conseller delegat. En el seu mandat, l’acció havia caigut de 5 euros a 22 cèntims. El nou conseller ho està fent prou bé, ha remuntat els resultats i ha donat direcció i força a l’organització comercial. Hi ha una base per creure que les coses poden canviar. Però la credibilitat és difícil de recuperar. Per continuar independent, el Sabadell ha d’aconseguir que els inversors es creguin el canvi de rumb, trobar un nucli dur d’accionistes de referència i un nou president més humil que no representi els errors del passat. Entre ells, el trasllat de seu. Programant ara trasllat de tornada i relleu per al 2025 guanyaria molta força i repescaria els minoristes que van votar amb els peus marxant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia