Opinió

Mirades

El somni de l’estrella Michelin

Divinum, el restaurant del carrer Albereda de Girona, aconsegueix per fi la preuada estrella de la guia gastronòmica

Dilluns, en la gala de la Guia Mic­he­lin a Múrcia i la pre­sen­tació de les noves estre­lles que con­ce­dien, em vaig empor­tar una ale­gria. Tres noves estre­lles per a les comar­ques giro­ni­nes, que man­te­nen totes les que ja tenien l’any pas­sat. Les nove­tats són el Divi­num de Girona, l’Espe­rit Roca de Sant Julià de Ramis i el Vora­mar de Port­bou. A més, el Bis­trot 1965 de Cas­telló d’Empúries, lli­gat a l’Empòrium, que també té una estre­lla, es va empor­tar una estre­lla verda. M’agra­darà par­lar-ne, d’aquests res­tau­rants que fan una gran feina, però l’arti­cle d’avui m’agra­da­ria dedi­car-lo a Joan Mori­llo i Laura Tejero, caps visi­bles del Divi­num, i als seus xefs, Arnau Casa­de­vall i Isi­dre Soler.

El res­tau­rant Divi­num, situat als bai­xos del Casino de Girona, al car­rer Albe­reda, és el somni d’en Joan i la Laura. Un somni de més de vint-i-cinc anys, d’ençà que es van conèixer a la sala d’El Racó de Can Fabes de Sant Celoni, el pri­mer tres estre­lles que va tenir Cata­lu­nya. Després d’una etapa ini­cial a la Bis­bal d’Empordà, el Divi­num pren forma el 2001 en un petit local de l’Argen­te­ria de Girona. En un res­tau­rant “entre parets fos­ques, piles de cai­xes i ampo­lles de vi i uns sos­tres bai­xos, tan bai­xos que quasi rat­lla­ven la il·lega­li­tat, hom podia pren­dre unes copes de vi acom­pa­nya­des d’uns for­mat­ges exqui­sits”. Ells matei­xos ho expli­quen. A poc a poc van arri­bar els pri­mers plats i es va anar con­fi­gu­rant el Divi­num, que també va pas­sar pel local on hi havia hagut el mític Cipre­saia de Quico Via­der. Fa anys van arri­bar al car­rer Albe­reda i van ini­ciar un procés que els ha por­tat a l’estre­lla Mic­he­lin.

La qüestió no és que els hagin donat l’estre­lla. La qüestió és per què han tri­gat tants d’anys a fer-ho. Hi va haver un pri­mer procés amb Jordi Rollan com a xef i una aposta pel pro­ducte. Va fun­ci­o­nar, però el reco­nei­xe­ment no va arri­bar. Va ser lla­vors, quan en Jordi va fer un pas al cos­tat, que en Joan Mori­llo va fer una aposta per dos xefs joves que ja tenia a la casa. La va encer­tar de ple. Arnau Casa­de­vall i Isi­dre Soler han acon­se­guit uns menús bri­llants que es com­bi­nen per una pre­sen­tació a sala dife­rent i pro­pera guiats per l’exper­tesa d’en Joan i la Laura.

Ara arriba l’estre­lla, però fa dos anys ja van gua­nyar el premi al millor steak tar­tare al Fòrum Gas­tronòmic de Girona i el premi al millor pastís de xoco­lata en res­tau­rants, i aquests anys i amb tot merei­xe­ment han rebut el premi al millor ser­vei de sala per part de l’Asso­ci­ació Cata­lana de Som­me­li­ers. Arriba ara el somni de tants anys, amb una carta que és una aposta clara pel pro­ducte amb un Menú essència i el Menú petits, amb plats que van de l’històric dàtils i anxo­ves al suc de xam­pinyó i crui­xent de for­matge tru­fat o a la ceba de Figue­res amb anguila i all negre. Al marge de pro­ducte fresc i de pro­xi­mi­tat i un nivell excel·lent en el ser­vei. I al marge de tot això, un carro de for­mat­ges del més alt nivell pre­pa­rat per Joan Mori­llo. Feli­ci­tats, Divi­num! Ara la ciu­tat, a més de les tres estre­lles d’El Celler de Can Roca i la d’en Pere Mas­sana, té també una estre­lla al Barri Vell de la ciu­tat, una estre­lla tre­ba­llada des de fa molts anys, que arriba tard, però que és una joia per als qui l’han acon­se­guit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia