Opinió

Som 10 milions

L’escola que no vol callar

L’AFA de La Minerva de Calella ha fet visible a l’espai públic la llista de mancances que arrossega el centre

Acció valenta i ins­pi­ra­dora la que van dur a terme els mem­bres de l’Asso­ci­ació de Famílies d’Alum­nes (AFA) de l’escola pública La Minerva diven­dres a Cale­lla. Durant unes hores la cèntrica plaça de l’Església va esde­ve­nir esce­nari i alta­veu d’una pro­testa molt par­ti­cu­lar. Vore­jant la iro­nia, però amb un mar­cat caràcter social, l’enti­tat va pen­jar un seguit de foto­gra­fies que, com si es tractés d’una expo­sició, mos­tra­ven la llarga llista de man­can­ces que hi ha a les ins­tal·laci­ons ubi­ca­des al parc Dal­mau i que arros­se­guen de fa anys. En aquesta ocasió sí que les imat­ges valien més que mil parau­les i les esquer­des a les parets, les por­tes que no tan­quen, els radi­a­dors rove­llats, els lava­bos que no fun­ci­o­nen, els ter­res aixe­cats i les aixe­tes que per­den aigua expli­ca­ven clara­ment una situ­ació que s’ha agreu­jat amb el temps i que ja no té retorn. Així ho va mani­fes­tar a través de les ones de Ràdio Cale­lla el pre­si­dent de l’AFA, Adil Maro­uan, que va recor­dar que les rei­vin­di­ca­ci­ons per afron­tar els des­per­fec­tes ja s’havien fet el desem­bre de fa dos anys quan la quan­ti­tat de 15.000 euros ator­gada per l’Ajun­ta­ment es veia clara­ment insu­fi­ci­ent. Una quan­ti­tat que era la mateixa per a l’escola El Far amb una gran diferència: la Minerva ja ha fet vint anys i El Far, que es va reo­brir a la fàbrica Llo­bet, tot just n’ha com­plert sis.

Sigui com sigui, va reconèixer Maro­uan, tan bon punt es va infor­mar les auto­ri­tats locals la intenció d’“ense­nyar les ver­go­nyes” del cen­tre en un espai públic, la reacció del con­sis­tori no es va fer espe­rar i va enviar a l’escola la bri­gada muni­ci­pal perquè comencés a arre­glar allò que estava espat­llat. A més, a l’octu­bre el mateix alcalde, Marc Buch, va anun­ciar que la par­tida d’inver­si­ons del 2025 incloïa una par­tida per fer nous tots els lava­bos d’infan­til.

No ha estat un any fàcil per a La Minerva, que va veure com Edu­cació li reduïa a un sol grup l’I3 i en canvi n’accep­tava un de nou a l’Escola Pia con­cer­tada. El cen­tre és, de llarg, el que assu­meix un nom­bre més alt d’alum­nes vul­ne­ra­bles i la major part de la segre­gació esco­lar de la ciu­tat que, com mol­tes altres, no repar­teix equi­ta­ti­va­ment l’alum­nat amb neces­si­tats específiques. Segons dades faci­li­ta­des en el seu moment per Cale­lla en Comú Podem, el 49% d’infants d’I3 del cen­tre per­ta­nyen a aquest grup, men­tre que a la resta d’esco­les de primària el per­cen­tatge es mou al vol­tant del 25%. L’escola lamenta que aques­tes xifres aju­din a crear la imatge dis­tor­si­o­nada del cen­tre, com si es tractés ”d’una escola de segona”. En qual­se­vol cas, lluny de lle­par-se les feri­des, a La Minerva man­te­nen la lluita per posar fi a la segre­gació i aquest mateix mes han expo­sat el seu cas davant els grups del Par­la­ment i han recla­mat que s’actuï “amb fer­mesa i urgència per garan­tir les matei­xes opor­tu­ni­tats a tots els infants de la ciu­tat i afa­vo­rir la cohesió social d’una soci­e­tat igua­litària i inte­gra­dora”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.