Opinió

De set en set

B12

Som en un local tranquil amb 16 anys d’història, de servei amable i d’ironia fina, música ben triada i l’esperit de la pirata Mary Read sobrevolant els caps. El paradís de l’amant de la cervesa artesana: més de 80 varietats d’origen català endreçades en neveres, vitrines, tiradors i pissarres amb bona lletra. Aquest contingut de primera s’ajusta amb un continent ètic: defensa del pensament anàrquic, rebuig frontal al món taurí i al nazisme, una zona antifeixista, feminista i respectuosa amb la diferència que aposta per l’alimentació de proximitat, pel vincle mínim amb les multinacionals –no tenen Coca-Cola!–, per la venda de refrescos alternatius, sucs ecològics i una cuina que és, alhora, un gran privilegi per al paladar i un regal per a la butxaca. Un lloc sa de gent maca (els Ferrans, la Terra, la Laia, l’Andrea i en Marc) sense expenedores ni escurabutxaques. Som al B12, la vitamina que li faltava al barri. Aquest espai t’ensenya que el menjar vegà no és avorrit ni per a penya “no normal” ni dessaborit. Uns exemples per fer salivera: espaguetis amb espinacs, parmesà i delícies del mar; bol de quinoa amb llenties, tempeh, pastanaga, bròquil amb crema de tahina; arròs negre amb espinacs, pèsols, tofu i puré de pastanaga o ceviche de no gambes (la soja texturitzada fa formes i miracles) amb margallons i alvocat. I pastissos casolans de marbre, de pastanaga i xocolata, de poma i canyella. La revolució comença a la cuina. Si pateixes anèmia, vine al B12: no et tornaran els glòbuls vermells però t’alegraran el dia amb una birra catalana i una estona impagable de calma pròdiga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.