Opinió

Mirades

El Fòrum de la cuina catalana

El Fòrum Gastronòmic de Girona comença dilluns amb la brasa, la cuina clàssica i els professionals de sala com a grans pilars

El Fòrum Gastronòmic de Girona convoca des del proper dilluns 17 fins al dimecres 19, al Palau de Fires de la Devesa, tota aquella gent interessada pel món de la cuina, la restauració i l’alimentació, precisament l’any en què Catalunya ha estat reconeguda amb la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia. El Fòrum, la primera edició del qual es va fer el 2007, arriba a l’onzena edició amb la voluntat de mirar cap a casa, cap al país, i posar el focus en els professionals que tenim i en els productes de proximitat. Gent i producte de casa, un binomi imbatible. Aquest any, doncs, la cuina catalana és la gran protagonista i dins d’aquesta es vol donar una gran importància a la cuina acadèmica, la cuina clàssica, la base de tot plegat, que potser havia quedat relegada. I es donarà una atenció molt especial als professionals de sala, que tornaran a tenir el seu protagonisme. I també atenció a un nou projecte Alabrasa, la cuina ancestral del foc a la cendra, en què es vol recuperar la cultura tan nostrada, oferint els millors productes i les millors eines per aconseguir oferir la millor carn feta a la brasa, com va explicar Pere Giribets, el seu portaveu, en la presentació del Fòrum feta a l’Escola d’Hostaleria de Girona, allà on van començar tantes coses. Per cert, alumnes i professors gestionaran aquest any el restaurant del Fòrum i el director del certamen, Albert Labastida, va explicar que tot el benefici generat els tres dies als espais de restauració “es destinarà íntegrament a la construcció d’una nova aula de tast per a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona”.

El director de continguts del Fòrum, Salvador Garcia-Arbós, va destacar del programa “el retorn a la cuina essencial, amb un pes específic de les cuines clàssica i tradicional”. I va remarcar també l’apartat dedicat al foc i la brasa. En el Fòrum, hi participaran 150 ponents i 180 expositors. Hi haurà des dels tres germans Roca, d’El Celler de Can Roca fins a Eduard Xatruc i Oriol Castro, del Disfrutar; Salvador, Joan i Màrius Jordà, de l’Empòrium; Paco Pérez, del Miramar, i Martina, Carlota i Clara Puigvert, de Les Cols. Seran tres dies de simposis, diàlegs, debats, tastets i concursos. L’Auditori Gastronòmic reunirà els professionals en sessions de cuina en directe i degustacions. La Barra Gastronòmica permetrà tastar productes de proximitat. L’Aula Debat servirà per debatre i reflexionar i a més s’hi trobaran l’Espai Vi i l’Espai Oli, l’Espai Cafè i l’Espai Alabrasa.

Dilluns els professionals de sala debatran present i futur amb la presència de Toni Gerez, del Castell de Perelada; Pere Monje, del Via Veneto; Joan Morillo, del Divinum; Salvador Jordà, de l’Empòrium; Albert Izquierdo, del Nexe; Clara Puigvert, de Les Cols, i Júlia Trota, d’El Celler de Can Roca. I una xerrada molt esperada, Dones de sala: professionalitat, lideratge i passió, amb l’enòloga Carlota Pena; Maria Casellas, del Casamar; Noelia Méndez, i Laura Tejero, del Divinum. Hi afegeixin Territori d’Estrelles, una activitat exclusiva en què participaran restaurants amb estrella Michelin de les comarques gironines i cada restaurant presentarà el plat més icònic. Els visitants el podran degustar, però les places són limitades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia