Ulldecona
Aquest bonic i simpàtic poble del Montsià va celebrar lo cap de setmana passat les festes de Sant Lluc. Aprofitant aquestes festes van tenir lloc les segones jornades del Patrimoni, Paisatge i Agrobiologia. To això adobat amb degustacions de vins, menjars i rebosteria tradicional. Tota una aposta de futur ambiciosa, compromesa i ben fonamentada i treballada. Ulldecona té un terme immens i llocs emblemàtics i bonics; encapçala també lo col·lectiu de pobles amb oliveres mil·lenàries del Sènia, unes autèntiques obres d'art que, a més de ser un gran actiu i atractiu visual, produeixen un oli exquisit i diferenciat. Recordem aquella dita: “l'oli que quan raja és or, treu a la gent de la mort”. I és que los components medicinals d'aquest producte són immensos i encara estan poc valorats. Retornant a les jornades, vull destacar la diversificació de potencial i oferta que ofereix aquest municipi, lluny d'aquell monocultiu del totxo que ja ens va fer prou totxos a tots i ara en paguem les conseqüències. Són molts los pobles que fan festes o jornades per posar en valor lo seu producte estrella, però en un món globalitzat és més profitós posar tots los actius en un pac i donar-los a conèixer. La meva felicitació a la iniciativa d'Ulldecona per tractar de revaloritzar tots los actius i entorns del món rural. Que s'estengui l'exemple, perquè aniria en benefici del conjunt del país.